Yogamat

12,95
29,90

Yoga artikelen

Inq gymmat

24,99
9,95
8,99
59,95

Je eigen yogamat kopen? Let dan op:

  •  De dikte: 4 a 5 mm is gangbaar maar 6 mm is fijner. Zeker als je begint omdat dan je lichaamsdelen nog moeten wennen aan het contact met de mat/vloer. Maar ook fijn als je op een koude vloer oefent of buiten ligt waar de ondergrond soms niet helemaal vlak is. Er zijn overigens ook yogamatten verkrijgbaar van 8 mm maar die heb ik zelf nooit geprobeerd.
  • De lengte en de breedte: 61 x 180 is gangbaar. Als je lang bent zou ik een iets langere aanraden. Breder zou ik niet aanraden, dat heb ik 1 x gehad en vond ik gênant in volle lokalen omdat ik dan altijd meer plek in beslag nam.
  • Grip: ja!! Zo fijn als je stevig staat en dus niet uitglijdt op je mat. Overigens is het belang van grip afhankelijk van het soort yoga dat je doet. Bij yin-yoga is dit bijvoorbeeld niet belangrijk.
  • Slijtage-gevoeligheid: ook weer afhankelijk van hoe vaak je yoga beoefent en het soort yoga dat je doet. Bij rustigere vormen van yoga is dit minder belangrijk. Ik gebruik bijna dagelijks mijn yoga mat en doe veel aan flow-yoga. Met name de houdingen waarbij je je voet tussen je been moet stappen, veroorzaakt snel slijtage van je mat.
  • Geen pilates mat. Ik zou het afraden om een pilates mat te gebruiken. Deze zijn weliswaar wat dikker maar hebben absoluut geen grip. Bovendien kun je er lastiger balanshoudingen op doen.