Yoga voor vrede, doe jij mee?

Yogi's Irene Sportel en Myra Kemenade geven yoga voor vrede

Wil jij War Child en de kinderen uit de oorlog steunen door een onvergetelijke yoga ervaring? Kom dan op 21 september, de internationale dag van de vrede, naar de Amsterdamse kerk De Duif. Van 19.00-21.30 uur vindt hier een bijzondere yoga actie plaats voor War Child en is de kerk het decor voor een yogales genaamd ‘Yoga voor Vrede‘.

Yoga event

De ervaren yogadocente Myrna van Kemenade zal op 21 september een yogales geven aan maar liefst 250 yogi’s. Myrna is al ruim 15 jaar een gepassioneerde yogadocent en is eigenaar van yogastudio Yogadreams in Zaandam. Ze geeft tevens dagelijks yogalessen voor NPO Spirit. Wat deze les extra speciaal maakt, is dat die begeleid wordt door live gitaarmuziek van Irene Sportel. Irene is naast haar beroep als arts yogadocente en zij verzorgt, onder meer met Tijn Touber, diverse retraites.

War Child Yoga voor vrede 21 september Amsterdam

De initiatiefnemers van dit bijzondere yoga event zijn Karin van Bulderen (zelf ook gepassioneerd yoga beoefenaar) en Kyra Kraakman. Als voorlichters van War Child zetten zij zich vrijwillig in voor een betere toekomst van oorlogskinderen. Want zij vinden: ‘een kind hoort niet thuis in de oorlog, nooit’. Ze wilden een activiteit opzetten waarbij yoga een belangrijke rol speelt, zo ontstond ‘Yoga voor vrede‘ op de Internationale dag van de Vrede. Stadsherstel Amsterdam is sponsor van het evenement en stelt de Duif beschikbaar. Wie wil deelnemen aan de les betaalt 17,50 euro, waarvan 15 euro ten goede komt aan War Child.

Steun kinderen uit de oorlog

De Internationale dag van de vrede maakt onderdeel uit van de Vredesweek, die dit jaar plaatsvindt van 19 t/m 27 september en tot doel heeft dat de wapens worden neergelegd en er geen geweld zal plaatsvinden. Helaas zijn er wereldwijd meer dan 40 conflicten gaande en kinderen zijn hierbij altijd het grootste slachtoffer. War Child begeleidt deze kinderen bij het verwerken van hun trauma’s met diverse projecten en psychosociale steun. Kijk op de site van War Child om meer te weten over het bijzondere werk.

Maandagavond 21 september staat vast in mijn agenda. Wil jij War Child steunen door deel te nemen aan een onvergetelijke yoga-ervaring, meld je dan aan via https://www.facebook.com/yogavoorvrede. Of stuur een mail naar yogavoorvrede@gmail.com onder vermelding van ‘aanmelding’.

 

(Visited 279 times, 1 visits today)

Reacties plaatsen kan niet meer.