Yoga voor mannen

In het westen wordt yoga vooral gezien als een ‘vrouwending’. In een willekeurige yoga studio kom je sporadisch een man tegen. Niet zo gek dus dat menig man zich bij binnenkomst wat ongemakkelijk voelt tussen al die vrouwen in vaak moderne, hippe leggings en denkt ‘niks voor mij’. Het wordt dus hoog tijd voor exclusieve ‘Yoga voor mannen’.

‘Tussen die vrouwen voel ik me zo’n houten klaas’, hoor ik de mannen in mijn omgeving vaak zeggen. Of: ‘Al dat softe, zweverige gedoe eromheen, dat hoeft voor mij niet.’ Om deze ‘nuchtere’ mannen op een laagdrempelige manier toch kennis te laten maken met yoga in een no-nonsense sfeer, start Heleen van der Veen met de try out ‘Yoga voor mannen’ in Harderwijk. Heleen wil mannen laten inzien waarom yoga zinvol is en kan zijn. Om de lessen toegankelijker te maken, start ze een exclusieve mannengroep. Hier vind je geen brandnetelthee en wierook, maar beoefen je yoga zoals het is en ervaar je de kracht van yoga.

Yoga zinvol?

Wanneer je regelmatig yoga beoefent, zal je merken dat je fysieke gesteldheid verandert. Je wordt er ontzettend sterk van én lenig én heel energiek. Maar yoga is meer dan alleen fysiek bezig zijn. Yoga is ook mentaal: het gaat over focus en concentratie. En dat is uiterst zinvol wanneer je werkdruk hoog is en je een stressvolle baan (of bestaan) hebt. Door regelmatig yoga  te beoefenen word je in het alledaagse leven energieker, alerter en kan je veel efficiënter en productiever in actie komen. Goede redenen dus om te beginnen met yoga, of je nu vrouw of man bent.

7 weken yoga

Overtuigd? Benieuwd naar het effect van yoga? Maar wil je niet meteen vastzitten aan een abonnement? Dan is de 7-weekse instapcursus van Heleen ideaal. Deze start op donderdag 10 november. Na deze 7 lessen zal je al duidelijk verandering bij jezelf waarnemen. De groep bestaat uit max. 6 deelnemers. Kleinschalig dus. Wat zeker als je nieuw bent met yoga fijn kan zijn, door de persoonlijke begeleiding. Je hebt geen yoga-ervaring nodig om mee te doen. De lessen worden gegeven door Heleen van der Veen, massagetherapeut, Yoga-docent i.o. en eigenaar van Kinese praktijk (www.kinesepraktijk.nl).

Meedoen met mannenyoga:

Er zijn nog enkele plekjes vrij voor de groep die start op 11 november.
Ga voor meer informatie, kosten en aanmelden naar ‘Try-out Yoga voor mannen’.

(Visited 176 times, 1 visits today)

Reacties plaatsen kan niet meer.