Yoga retreat in het Spaanse Casa La Suerte

Tipi Casa La Suerte

Ze bestaan nog, plekken waar rust en ruimte nog echt voelbaar zijn. Oh My Yoga ontdekte Casa La Suerte, een yoga-paradijs temidden van de ongerepte natuur in Zuid-Spanje. Ga jij met ons mee op yoga-retraite?

De dag beginnen met de Zonnegroet bovenop de berg, met een waanzinnig uitzicht over de El Cimbre vallei en aansluitend een ochtendmeditatie en yoga-les in de tipi of in de buitenlucht. Zo ziet een ochtend eruit tijdens een yoga-week bij Casa La Suerte. Een yoga-retreat waar je even helemaal tot jezelf kunt komen. Waar je die drukke, veeleisende baan, deadlines en de hectiek van thuis compleet vergeet. En waar je geniet van yoga, meditatie, de Spaanse cultuur en de schitterende natuur op de grens van Andalusië en Murcia.

Tussen de amandelbomen en onder de sterren

Boeddha-Suerte

Casa la Suerte bestaat nu een klein halfjaar, afgelopen mei werd de allereerste yoga-week georganiseerd door het Nederlandse echtpaar Jacques (57) en Lilian (55). Tijdens een rondreis door Zuid-Spanje ontdekten ze de schoonheid van de El Cimbre vallei, een gebied met glooiende heuvels, amandelbomen en een kronkelende rivier. ‘We hoorden geluiden van de vogels en dieren maar verder…niks. We ervoeren hier echt de stilte. In de avond zijn we voor de caravan gaan zitten en hebben we zwijgzaam naar de heldere sterrenhemel gekeken, toen wisten we: dit is het. We zagen ons hier wonen.’

Yoga als rustpunt

In Nederland was Jacques mede-eigenaar van een bedrijf in licht, geluid en rigging techniek. Hij regelde de techniek voor theaters, festivals en concerten. Een dynamische baan, maar ook hard werken. ‘Zeven dagen werken waren niet uitzonderlijk. Yoga gaf mij – al zo’n twintig jaar – een rustpunt naast mijn baan. En het heeft me veel inzichten gegeven. Die werkdruk ging ik niet lang meer volhouden. Ook werd het bedrijf groter en daardoor onpersoonlijker. Het paste niet echt meer bij me, ik ben liever onder de mensen. In yoga draait veel om controle en loslaten. Vier jaar geleden was ik er klaar voor om het bedrijf langzaam los te laten. Ook Lilian had een druk bestaan met het gezin, een eigen schoonheidssalon en yogastudio. We wilden graag iets samen gaan doen. Spanje vonden we altijd al een fijn land en daar besloten we onze pijlers op te richten.’

Hatha en Deugdenyoga

Jacques en Lilian lieten een door henzelf ontworpen moderne casa ‘Casa La Suerte’ bouwen middenin de El Cimbre vallei en streken eind 2013 neer op hun droomplek. Lilian is gediplomeerd yogadocente en heeft haar yoga-vorm naar Spanje gebracht. Ze combineert Hatha yoga met onder andere Deugdenyoga. Lilian was al jaren bezig met yoga en de achterliggende filosofie. De hele yogafilosofie zit vol met deugden alleen zijn ze niet zo makkelijk beschreven. De deugden zijn zielskwaliteiten, bijvoorbeeld moed en vertrouwen. In Deugdenyoga wordt de yogafilosofie toegankelijk en begrijpelijk gemaakt. Een yoga-week bij Casa La Suerte gaat daardoor verder en dieper dan alleen het uitvoeren van een yogahouding.

Helemaal niets doen…

Lilian geeft in de yoga-weken twee yogalessen per dag, afgewisseld met meditaties en een stilte-wandeling. ‘De rest van de dag ben je vrij om te doen waar jij zin in of behoefte aan hebt. Je kunt het zo actief maken als je zelf wilt: met de auto de nabijgelegen dorpjes verkennen en de cultuur opsnuiven, gaan mountainbiken, boogschieten of gaan wandelen door het gebied. Maar, je kunt ook heerlijk met een boek bij het zwembad gaan liggen, de sauna ingaan, of gewoon helemaal niets doen. De essentie in de yoga-week is: dicht bij jezelf komen.’

Jacques benadrukt dat iedereen – ongeacht leeftijd of ervaring – welkom is in de yoga-week, ook als je een beginneling bent. ‘De deelnemers variëren van echtparen en samen reizende vriendinnen tot single reizigers. Kortom, een divers gezelschap. Wat een verblijf in onze casa uniek maakt, is de kleinschaligheid, zo houden we het leuk voor onszelf en de gasten en blijft het rustig en persoonlijk. Wij hebben hier de rust en ontspanning gevonden waar we naar op zoek waren, hopelijk kunnen we dat doorgeven.’

Bekijk Casa La Suerte op You Tube:

Sfeer proeven en een idee krijgen van de omgeving, de casa en de accommodatie? Bekijk hier de You Tube film van Casa La Suerte:

Data & Prijzen

Tipi-staandWil je een relax-vakantie combineren met yoga? Meld je dan nu aan voor een yoga retreat bij Casa La Suerte, via www.casalasuerte.nl, info@casalasuerte.nl. De onderstaande weken in 2014 kun je nog meedoen:

 • vr 25 juli tot vr 1 aug 2014
 • vr 8 aug tot vr 15 aug 2014
 • vr 22 aug tot vr 29 aug 2014
 • vr 5 sept tot vr 12 sept 2014
 • vr 19 sept tot vr 26 sept 2014
 • vr 3 okt tot vr 10 okt 2014 >>>> Oh My Yoga week!

De prijs voor de week is € 795,00 per persoon op basis van een gedeelde tweepersoons kamer en badkamer. (De groep bestaat uit minimaal 2 en maximaal 8 personen.) Deze prijs is inclusief:

 • alle yoga- en meditatielessen
 • alle maaltijden en bijbehorende drankjes*
 • onbeperkt water, thee en koffie
 • gebruik van alle faciliteiten

Exclusief:

 • reis- en transferkosten
 • reis- en annuleringsverzekering
 • boekingskosten à € 15,00 per persoon
 • overige consumpties buiten de maaltijden om

*De maaltijden zijn, voor zover mogelijk, biologisch en vers. Vegetarisch en vis zullen de hoofdingrediënten zijn.

Reis mee met Oh My Yoga van 03-10 oktober!

De zomer helemaal zen en relaxt en met een frisse mind afsluiten? Ga dan mee met de Oh My Yoga-week van 3 tot 10 oktober. Je krijgt deze week  yogales en meditaties van Lilian en ontvangt een inspirerende Oh My Yoga goodiebag. Wil je er deze week bij zijn? Stuur dan even een mail naar info@ohmyyoga.nl. Reis je alleen? Dan ben je ook meer dan welkom!

(Visited 392 times, 1 visits today)

One Comment on “Yoga retreat in het Spaanse Casa La Suerte

 1. Pingback: Down to earth - Yoga retreat Spanje | Oh My Yoga Oh My Yoga