Yoga, meditatie & schrijf retreat

Droom jij ervan een boek te schrijven? Maar ontbreekt het je aan inspiratie? Wil je jouw schrijftechniek verbeteren? Maar weet je niet hoe? Of is schrijven voor jou een manier om je gevoelens te uiten en wil je jouw persoonlijke verhalen nog verder uitdiepen? Ben je daarnaast geïnteresseerd in yoga en meditatie? Wellicht kan de WROGA-retreat jou op weg helpen.

WROGA

WROGA, een combinatie van writing, yoga en meditatie, is bedacht door schrijfster en boeddhist Geertje Couwenbergh. Zij biedt workshops WROGA aan in Nederland. Samen met yogadocente Jasmijn Koelink en meditatie-trainer Dana Marshall organiseert zij van 8 tot 15 juni de Yoga, Meditation & Writing Retreat in het Dechen Chöling retreat center in Frankrijk.

De Retreat

WROGA retreat meditatie

Gedurende deze week doe je dagelijks een zitmeditatie. Deze worden begeleid door Dana Marshall. Meditatie helpt je om de continue gedachtestroom tot rust te brengen en je geest te focussen. Daardoor creëer je leegte in je hoofd en maak je ruimte voor inspiratie. Met korte schrijfoefeningen helpt Geertje Couwenbergh je om het schrijven te (her-)ontdekken als instrument om dichter bij je authentieke zelf te komen. Zowel de individuele schrijfopdrachten als de groepsopdrachten begeleiden jou in jouw reis naar zelfexpressie. Je leert niet alleen te schrijven vanuit je geest maar ook vanuit je hart. 

De schrijf en meditatiesessies worden afgewisseld met een dynamische Vinyasa yoga sessie in de ochtend. Dit is een energieke yogavorm waarbij het tempo hoog ligt. Ideaal om energieblokkades in het lichaam te doorbreken. In de middag wordt er een rustige Restorative Yin yoga sessie gegeven. Bij deze zachte yogavorm blijven de spieren meer ontspannen. Je komt door de houdingen in een diepe ontspanning en zorgt tegelijk voor een natuurlijke doorstroom van energie door je lichaam. De combinatie yoga, meditatie en schrijven zorgt voor bewustwording van lichaam en geest, wat leidt tot diepgang in het schrijfproces en tot een sterkere beleving van yoga en meditatie. 

Dechen Chöling

WROGA retreat locatie

Een deel van de retreat wordt gehouden in stilte, daarnaast heb je genoeg tijd en mogelijkheden om de natuurlijke schoonheid van de omgeving van Dechen Chöling te ontdekken. Je vindt er groene heuvels, uitgestrekte weidelandschappen en panoramische vergezichten. Begin je dag bijvoorbeeld met een lange wandeling in de ochtendzon. Of neem een duik in de rivier om even af te koelen. Dechen Chöling biedt jou in ieder geval een perfecte omgeving om te relaxen en jezelf weer op te laden. Tijdens de retreat worden gezonde, organische maaltijden geserveerd die dagelijks vers worden bereid in het centrum.

WROGA retreat by the lake

Voor wie?

De retreat is geschikt voor beginners in yoga en meditatie en voor de meer ervaren beoefenaars. De workshops worden gegeven in het Engels, maar op verzoek is vertaling van de lessen mogelijk. Schrijfervaring is niet vereist. Het enige wat je mee hoeft te nemen zijn lekkere, comfortabele kleren, schrijfgerei en een notitieboek. De rest volgt vanzelf.

Meer weten?

Op de website www.dechencholing.org vind je gedetailleerde informatie over het meditatiecentrum, over de retreat en de locatie en de prijzen.

Ben je geïnteresseerd in een WROGA-workshop in Nederland, kijk dan op de website van Geertje Couwenbergh: www.potentialbuddha.com.

 

 

 

 

(Visited 245 times, 1 visits today)

Reacties plaatsen kan niet meer.