Yogadocent? Laat je zien via Yoga in de Buurt!

Geef jij yoga-les of heb jij een yoga(sport-)school? Dan is Yoga in de Buurt interessant voor jou! Als docent kun jij je (gratis!) zichtbaar maken aan yoga minded Nederland en als potentiële yogi weet je waar je moet zijn voor yoga in de buurt. Oh My Yoga sprak met Sara Schouten en Marianne de Kuyper over het initiatief om van Yoga in de Buurt het grootste yoga zoekplatform te maken van Nederland voor het vinden van yogalessen en –locaties.

Het platform Yoga in de Buurt (www.yogaindebuurt.nl) is begin dit jaar opnieuw gelanceerd. Dit initiatief (waarvoor het idee is ontstaan in 2010) brengt yoga in Nederland in kaart en geeft yogalocaties de mogelijkheid zich zichtbaar te maken. Yoga in de Buurt is er dus voor studenten, docenten en yogalocaties: yogastudio’s, -sportscholen en fysiopraktijken waar yoga wordt gegeven. Yogalocaties kunnen zich aanmelden via de website en worden zo beter vindbaar en geïnteresseerden in yoga kunnen yoga zoeken bij hen in buurt en zich laten voorlichten.

Yoga vinden in Nederland

Als yogadocent of -school kun jij je gratis aanmelden. Gratis? Ja, want zo kan er een eerlijk beeld ontstaan van Yoga in Nederland volgens de initiatiefnemers, Sara Schouten en Marianne de Kuyper. De gedachte erachter? ‘Wij weten dat niet alle yogadocenten en -locaties een (groot) marketing budget hebben. Niet iedereen kan het zich veroorloven om te adverteren en zich zichtbaar te maken. Daarom biedt Yoga in de Buurt docenten en locaties de mogelijkheid om zich gratis op de yogakaart van Nederland te zetten.’

Yoga ambassadeurs in de provincie

Yoga in de Buurt wil graag samenwerken met yogadocenten verspreid over heel Nederland. Ze kunnen op deze manier gezamenlijk yoga in Nederland in kaart brengen. Daarom zoekt Yoga in de Buurt per provincie ambassadeurs zodat ook de yoga-activiteiten buiten Amsterdam onder de aandacht worden gebracht. Marianne: ‘De hoofdstad heeft meer dan 200 yogalocaties, maar we willen ook graag weten wat er buiten onze woonplaats nog meer is aan yoga.’

Yoga in de Buurt

Het initiatief Yoga in de Buurt begon al in 2010 en is gestart door Sara Schouten. Zij werkt als manueel therapeut en fysiotherapeut in Amsterdam. Ze vroeg zich af waar ze goede yogascholen kon vinden in haar buurt. Sara: ‘Ik wilde graag patiënten doorverwijzen naar yogascholen in de buurt van mijn praktijk, maar ik had geen idee waar ik ze heen moest sturen. Ik besloot daarom om Yoga in Amsterdam in kaart te brengen. Dit was de start van Yoga in de Buurt’.  Het is nu tijd om yoga zichtbaar te maken in heel Nederland.

Gebruiksvriendelijke site

YogaindeBuurt.nl  blog post

Marianne de Kuyper, yogadocent en schrijver werd door Sara benaderd om mee te werken aan Yoga in de Buurt  om haar kennis over yoga in te zetten. Ze werkt momenteel samen met Search Kings en Saskia Onck om yoga in Nederland in beeld te brengen. ‘Ik geef zelf yoga en ik ben nieuwsgierig naar yoga in Nederland. Ik wilde een gebruiksvriendelijke, vlotte en frisse site neerzetten die als platform dient voor yoga in Nederland. Omdat Sara en ik te weinig kennis hebben van SEO en design hebben we de hulp ingeschakeld van Search Kings. ‘Hopelijk mogen we ons straks de meest gebruiksvriendelijke yoga zoekpagina van Nederland noemen’, aldus Marianne.

Soortgelijke initiatieven

Naast Yoga in de Buurt zijn er nog meer sites waar jij je kunt aanmelden als docent of yogalocatie. Of waar je kunt zoeken naar yoga. Dit zijn enkele mogelijkheden:

Yoga in de Buurt is blij met alle andere soortgelijke initiatieven om yoga te promoten. Marianne en Sara roepen je op om je aan te melden bij al deze sites en andere directe en indirecte collega’s ook te vertellen over Yoga in de Buurt. Op deze manier wordt de yoga in Nederland goed in kaart wordt gebracht. Meld je dus snel aan!

Aanmelden

YogaindeBuurt.nl  (9)Ga naar www.yogaindebuurt.nl en meld je aan als yogalocatie of yogadocent.

Yoga zoeken kan vanaf februari 2016
Ga begin februari naar www.yogaindebuurt.nl en zoek op postcode, stad en/of stadsdeel naar yoga bij jou in de buurt.

Wil je meer weten of heb je een verzoek/vraag? E-mail het Yoga in de Buurt team: yogaindebuurt@gmail.com

Bloggers gezocht voor Yoga in de Buurt

Als platform zal Yoga in de Buurt bezoekers ook voorlichten over yoga, onder andere via blogs. Marianne en Sara zijn nog op zoek naar bloggers. Schrijf je graag en heb je voldoende ervaring en kennis op het gebied van yoga? Dan kun jij mogelijk binnenkort je expertise delen door blogs te schrijven voor Yoga in de Buurt. Op deze manier werkt Yoga in de Buurt aan het voorlichten van Nederland over Yoga om een duidelijk, helder en eerlijk beeld te geven van Yoga.

© De gebruikte afbeeldingen in dit artikel zijn eigendom van Yoga in de Buurt en mogen niet worden overgenomen zonder toestemming.

(Visited 517 times, 1 visits today)

Reacties plaatsen kan niet meer.