Bad Girl, Power Girl, Yoga Girl!

I’m in love! Ja, echt. Je kunt niet anders dan gek zijn op Rachel Brathen, de Zweedse yogi die woont op Aruba en meer dan een 1,5 miljoen (!) volgers heeft op Instagram. Haar nieuwe boek ‘Yoga Girl‘ verscheen afgelopen week. Lees je het boek en ‘haar levensverhaal’, dan begrijp je waar haar populariteit vandaan komt en waarom ze zo geliefd is. En waarom ze een van mijn favoriete yogi’s is. Benieuwd naar Yoga Girl? Lees de recensie en doe mee met de winactie!

Yoga celebrity

Rachel Brathen, misschien ken je haar al via social media. Ze is namelijk een ware hit op internet, waaronder op Instagram: @yoga-girl. Anderhalfjaar geleden ontdekte ik haar account en sindsdien weet zij mij met haar prachtige yoga foto’s op het paradijselijke Aruba en real life verhalen te boeien, te inspireren en te raken. Ze deelt namelijk meer dan alleen foto’s van yoga poses, ze schrijft openhartig over haar diepste gevoelens. Hoe ze hoogtepunten beleeft en hoe ze nare, verdrietige periodes doorstaat. Waaronder het verlies van haar beste vriendin vorig jaar. Ze deelde haar verdriet en rouwproces met haar miljoen volgers. Haar posts zijn oprecht, liefdevol en eerlijk. Stoere yoga chick als ze is, laat ze zien dat het echte leven verre van ‘picture perfect’ is. Haar Instagram account staat vol wijsheden. Haar openheid en kwetsbaarheid maken haar populair bij een groot publiek, in een paar jaar tijd is ze uitgegroeid tot een internationale yoga celebrity. Er moest dus een boek komen. Dat is er nu: Yoga Girl.

Van Bad Girl naar Yoga Girl

Yoga-Rachel-Brathen

Yoga Girl is een inspirerend boek met prachtige foto’s van Rachel, veelal geschoten op Aruba. Ze deelt inspannende en ontspannende yoga-oefeningen (waaronder hartopeners, herstellende yoga, inversies en handstanden), eenvoudige recepten en haar persoonlijke levensverhaal. Rachel beschrijft haar bijzondere reis van een chaotische en moeilijke jeugd in Zweden naar een nieuw leven als yogaleraar op Aruba waarin yoga en meditatie een hoofdrol spelen.

Om zover te komen, moest ze eerst zien los te komen van haar wilde en turbulente leven vol feest, drank en chaos. Een verblijf in een meditatiecentrum veranderde haar kijk op het leven en op haarzelf. Rachel ontdekte gaandeweg dat meditatie en yoga de weg zijn naar een vrijer, gezonder leven. Het enige wat je hoeft te doen is luisteren naar je lichaam en je hart om in te zien wat je precies nodig hebt.

Balans is de sleutel

yogagirlmain

Ze vertelt over haar avonturen in Zweden, Costa Rica, Amerika en Aruba en de obstakels en ervaringen die haar leven voorgoed hebben veranderd en verrijkt. Ze praat over haar angsten, haar onzekerheden en haar zoektocht naar balans in het leven.

‘We zoeken allemaal naar balans, maar balans vind je niet in de laatste gezondheidstrends. Balans krijg je door snelheid te minderen, diep adem te halen, je lichaam en wat het nodig heeft te begrijpen. Door jezelf te accepteren zoals je bent en van je jezelf te houden.’

Leef vanuit je hart

Yoga Girl laat zien wie het Instagram-fenomeen Rachel Brathen is. Met mooie levenslessen waardoor je je yoga practice naar een dieper niveau kunt tillen. Ze laat zien hoe je inversies, handstanden enz stap voor stap moet uitvoeren en wat een houding voor je kan doen. Maar ze geeft ook aan dat het er niet om gaat dat je moeiteloos in de kraanvogel, hoofdstand en kameel kan komen. Wanneer je niet volledig bewust bent van jezelf en niet volledig leeft in het nu dan beoefen je geen yoga. Dan zijn het alleen rek- en strekoefeningen. Dat is les een. Haar visie op wat iemand tot een echte yogi maakt, komt overeen met hoe ik een yoga lifestyle zie.

‘Echte yogi’s zijn gewoon degenen die goed leven en hun best doen om zoveel mogelijk te halen uit wat ze hebben. Op en buiten de yogamat. Balans is de sleutel voor alles wat je doet. Dans de hele nacht en beoefen de volgende dag yoga. Drink wijn, maar ook groentesap. Eet chocolade als je daar trek in hebt en boerenkoolsalade als je lichaam dat nodig heeft. Draag hoge hakken op zaterdag en loop zondag op blote voeten. Ga winkelen in het winkelcentrum en mediteer daarna in je slaapkamer. Leef uitbundig en sober. Beweeg en sta stil…’

Daar kan ik weinig aan toevoegen. Rachels levensfilosofie maakt Yoga Girl tot een waardevolle aanvulling op je yoga practice. Ook als je nog nooit op een yoga mat hebt gestaan, dan kan dit boek een inspiratiebron voor je zijn om meer uit jezelf te halen. Of je daarvoor je leven moet veranderen? Nee, juist niet. Rachels belangrijkste les: ‘Jij bent goed zoals je bent.’ Wil je meer uit jezelf halen? ‘Omarm de wereld als een avontuur. Leef vanuit je hart en volg je dromen.’

Over de auteur: 
De van oorsprong Zweedse Rachel Brathen woont sinds 2010 op Aruba met de liefde van haar leven Dennis. Ze is fulltime yogalerares en geeft les in Vinyasa en SUP yoga. Daarnaast reist ze de hele wereld over voor het geven van yogalessen, workshops en retraites.

 Lezen en direct bestellen!

[bol_product_links block_id=”bol_55d8263c145d7_selected-products” products=”9200000040419333″ name=”YogaGirl” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”D2D2D2″ pricetype_color=”000000″ price_color=”EE6AA7″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”EE6AA7″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Yoga Girl, Rachel Brathen, prijs: € 24,95, A.W. Bruna Uitgevers, www.levboeken.nl I Rachelbrathen.com

WIN! 2x Yoga Girl

Yeah! Oh My Yoga mag 2 exemplaren weggeven van Yoga Girl namens A.W. Bruna Uitgevers! Wil jij dit mooie boek winnen? Meedoen is vrij simpel.

yogagirl winactie

  1. Like de Facebook-pagina van Oh My Yoga en like de bijbehorende post op Facebook: ‘Bad Girl, Power Girl, Yoga Girl’.
  2. Meedoen via Instagram kan ook. Volg @ohmyyoga op Instagram. Like dan de foto die je hierboven ziet op Insta. Repost (deel) de foto via je eigen Insta. Tag @ohmyyoga en #ohmyyoga, #ohmyyogagirl.
  3. Klaar met het liken, delen en taggen? Vergeet dan niet een e-mail te sturen naar info@ohmyyoga.nl, met als onderwerp ‘yogagirl’. That’s all! Wish you luck!

Wat je nog even moet weten als je meedoet: 

  • Meedoen kan tot en met 1 september.
  • Alleen als je ook een e-mail stuurt, maak je kans. Vergeet dit niet, zou jammer zijn.
  • De winnaar wordt persoonlijk op de hoogte gebracht.
  • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
(Visited 761 times, 1 visits today)

Reacties plaatsen kan niet meer.