Ga lachend het weekend met de workshop Lachyoga

Wil je meer lachen en meer plezier brengen in je leven? Wil je meer in harmonie zijn met jezelf en je omgeving? Kom dan naar de workshop Lachyoga van de Indiase yogaleraar Gurbatschan in Amersfoort. De eerstvolgende workshop is op vrijdag 24 oktober. Doe mee en ga lachend het weekend in!

Wat is Lachyoga

Gurbatschan Singh geeft wekelijks Kundalini yoga en meditatielessen en maandelijks de workshops Gong- en klankschalen meditatie en Lachyoga. Tijdens de workshops Lachyoga ervaar je de kracht van lachen en ga je je gezonder, energieker en vrolijker voelen door het doen van eenvoudige oefeningen.

Lachyoga is ontwikkeld door de Indiase dokter Madan Kataria. Het is een eenvoudig en krachtig concept waarbij je lacht om het lachen. Het is wetenschappelijk bewezen dat het voor je hersenen niet uitmaakt of je echt lacht of doet alsof. In beide gevallen daalt het aantal stresshormonen in je bloed. Daarom is lachen zo gezond!

Lachen zonder reden is voor de meeste mensen in het begin even wennen. Door eenvoudige technieken kan iedereen lachen zonder reden; het is eigenlijk heel eenvoudig volgens Kataria. Zo voel je al tijdens de eerst lachworkshop de gunstige effecten van Lachyoga.

De workshop

De workshop start met ademhalingsoefeningen uit de yoga om de energie door je lichaam te laten stromen. Vervolgens worden er lichte (lach)oefeningen gedaan, een combinatie van lachen zonder reden, yoga, spel en handklapritme. Deze eenvoudige oefeningen zorgen ervoor dat je geleidelijk aan natuurlijk en spontaan begint te lachen en je vrolijk begint te voelen. De workshop wordt afgesloten met een diepe ontspanning. Na afloop is er een kopje thee en kunnen ervaringen worden gedeeld.

Voor wie?

Iedereen kan meedoen met Lachyoga, ongeacht cultuur of leeftijd. Vanaf 12 jaar ben je welkom. Je hebt geen gevoel voor humor nodig en de oefeningen zijn niet ingewikkeld of zwaar.

Agenda

Vrijdag 24 oktober 2014
Vrijdag 21 november 2014
Vrijdag — december 2014 (precieze datum volgt nog, houdt de website van Gurbatschan in de gaten voor nieuwe data, kijk op yoga-g.nl.

De grootste voordelen van Lachyoga

 Je gaat meer lachen in je leven: lachen stimuleert de aanmaak van endorfine, het gelukshormoon, waardoor je je vrolijker voelt en je humeur beter is.
 Je gaat je energieker voelen: lachen verhoogt het zuurstofgehalte in je lichaam en hersenen waardoor je je energieker voelt.
 Je krijgt een betere gezondheid: Lachyoga vermindert stress en versterkt het immuunsysteem. Je zal hierdoor minder snel ziek worden.
 Je verbindt je makkelijker met je omgeving: de lach is een positieve energie en helpt je om je makkelijker met mensen te verbinden.
 Je gaat beter om met tegenslag: lachen helpt je om een positieve houding te ontwikkelen wat je weer helpt in moeilijke tijden.

Kijk voor meer informatie op Yoga-G.nl.

De tekst in dit artikel, inclusief de benoemde feiten, is afkomstig van Yoga-G.nl.

(Visited 97 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *