Win! Louise Hay’s: Je kunt je hart helen

Louise Hay verwierf internationale bekendheid met haar bestseller ‘Je kunt je leven helen’, waarmee ze miljoenen mensen hielp gelukkiger te worden. Maar het is niet altijd even makkelijk om positief te – blijven – denken. Hoe ga je verder na een verlies, na een teleurstelling, na afscheid en rouw? Hoe je toch hoopvol kan blijven, beschrijft Hay in ‘Je kunt je hart helen’.

Door: Miranda Schellevis

Helderblauwe ogen, donker krullend haar, een lieve lach en een luisterend oor. Jouw prins op het witte paard… Je wacht en wacht, maar hij komt niet. Op een gegeven moment besef je dat er veel tijd met je zoektocht verloren is gegaan. Je voelt je naar en verdrietig, wat tot een depressie kan leiden. Het is tijd om te rouwen om de prins die nooit is gekomen.

Cover Je kunt je hart helen

Louise Hay en David Kessler weten raad met ‘rouw’, in de breedste zin van het woord. In het boek ‘Je kunt je hart helen’ dat zij samen schreven staat het volgende voorbeeld:

‘Toen ik eindelijk wist wat ik voelde, werd ik overmand door verdriet. Ik voelde me intens verdrietig dat ‘hij’ niet was gekomen. Maar na tranen volgde een grote opluchting, toen ik me realiseerde dat mijn zoektocht voorbij was. De rest van mijn leven zou over mij kunnen gaan.’

‘Je kunt je hart helen’ leert je anders te denken na een verlies, door middel van voorbeeldsituaties en affirmaties. Een affirmatie is een positieve zin die je helpt om je negatieve gedachten te doorbreken. Herhaal je de zin vaak genoeg dan ga je dit vanzelf geloven. Wat je dan in feite hebt gedaan is een nieuwe werkelijkheid creëren. Op deze manier kun je, je hart helen en de draad weer oppakken.

Ontslag, liefdesverdriet, onzekerheid

In het boek komen allerlei soorten rouw en verlies aan bod:  het einde van een relatie, een scheiding, de dood van een geliefde maar ook het overlijden van je huisdier. Er wordt een persoonlijke situatie geschetst (bijvoorbeeld het verliezen van je baan) en de negatieve gedachtes worden uitgelicht. Vervolgens lees je welke affirmaties Hay en Kessler gebruikten en hoe hun situatie hierna veranderde. De meeste voorbeeldsituaties geven een heel duidelijk en realistisch beeld. Zoals Vanessa die onzeker is in haar relatie en Regina die een dierbaar familielid verloor. Situaties die voor iedereen herkenbaar zijn en juist door die herkenning wil – en kun je – met dit boek aan de slag.

Zinnen die blijven hangen

In het boek komen algemene maar vooral onderwerp gerelateerde affirmaties voor. Waaronder ‘Mijn scheiding heeft geen macht over mijn toekomst’. Sommige algemene affirmaties zijn na het lezen van het boek in mijn hoofd blijven hangen, zo af en toe komen de volgende zinnetjes voorbij:

  • Alle liefde die ik nodig heb zit in mezelf.
  • Alle ervaringen maken mij sterker

Vooral die laatste is voor mij op vele situaties van toepassing. Kleine dingetjes die even tegen zitten, zoals een lekke band waardoor je te laat op je yoga-les aankomt. Maar ook grotere nare ervaringen zoals een relatie die even niet zo stabiel is en je onzeker maakt. Dat ene kleine krachtige zinnetje maakt je dan toch sterker en de situatie wat milder.

Het werkt

In het begin was ik een beetje sceptisch en leek ‘Je kunt je hart helen’ wat zwaar, maar het is een mooi boek waarvan ik zeker denk dat het kan werken. Door mijn yoga-beoefening word ik steeds bewuster van mijn lichaam en meditatie helpt me rustiger te worden en naar mijn gedachten te kijken. ‘Je kunt je hart helen’ leerde mij mijn negatieve gedachten op te merken en te doorbreken. Door anders naar de nare situatie te kijken en nog meer in het NU te leven.

Lezen? Bestel direct online:

Cover Je kunt je hart helen

‘Je kunt je hart helen’, auteurs: Louise Hay, David Kessler, paperback, 200 pagina’s, prijs: € 18,99, Uitgeverij Unieboek Het Spectrum. Bestel direct bij Bol.com: Je kunt je hart helen

Win ‘Je kunt je hart helen’!

Oh My Yoga geeft namens uitgeverij Unieboek Het Spectrum 1 exemplaar cadeau van ‘Je kunt je hart helen’. Kans maken op dit inspirerende boek? Like de bijbehorende post op onze Facebook-pagina en mail ‘hart’ naar info@ohmyyoga.nl.*

 

Over de recensent:

Miranda Schellevis

In het dagelijks leven helpt Miranda Schellevis bedrijven in de voedingsbranche om hun identiteit te communiceren en te versterken. Dit doet ze vanuit haar bedrijf Knalrood (www.knalrood.net). Miranda is ervan overtuigd dat voeding meer is dan alleen eten, het is alles in je leven waardoor je je goed en gelukkig voelt. Iedere dag zijn yoga, mindfulness en meditatie belangrijke voedingsbronnen voor Miranda. ‘Door bewuster in het leven te staan ben ik een stuk blijer geworden.’

*Voorwaarden Winactie:

  • 1 reactie en e-mail per deelnemer,
  • deze winactie is geldig tot maandag 28 juli, 12.00.
  • de winnaar wordt per mail op de hoogte gebracht,
  • over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
(Visited 264 times, 1 visits today)

Reacties plaatsen kan niet meer.