Change the world…Smile! WIN 3X Lachyoga

Wist je dat kinderen wel 300 keer per dag lachen en volwassenen gemiddeld nog maar vijftien keer per dag? Zo lees ik op lachwinkel.nl, de site van Lachcoach Saskia van Velzen. Ze is van mening dat er veel meer gelachen mag worden, want lachen is nou eenmaal gezond voor je. Om ons, volwassenen, daarbij te helpen schreef ze  ‘Lachyoga, lachen zonder reden’.

Een tikkeltje minder serieus

Wij volwassenen nemen onszelf soms iets te serieus , op een negatieve manier. Met alle gevolgen van dien: we raken ons gevoel voor humor kwijt, raken beetje bij beetje gestrest en verliezen langzaamaan die mooie, vrolijke lach die ons kenmerkte als kind. Lachyoga leert je om opnieuw te lachen, om rustig te ademen en om meer plezier in je leven te brengen. Met als resultaat, veel minder stress in je leven en een goede gezondheid.

Lachen als oefening

Ik had zelf nog nooit eerder van Lachyoga gehoord en dus ook geen idee wat ik me erbij moest voorstellen. Benieuwd naar wat het voor mij kon betekenen, pakte ik het boek erbij. Een klein handzaam pocketboekje, handig voor onderweg en voor in de handtas. Al snel kom ik erachter dat pure yoga-beoefening in de verste verte niet voorkomt in Lachyoga. Verwacht dus geen slappe lach terwijl je een omgekeerde houding doet of uit balans raakt. Lachyoga wacht niet op de omstandigheden waardoor we gaan lachen, maar maakt van lachen een oefening. De lach kan een reactie zijn op humor, maar kan ook het ontladen van spanning zijn, een spiegeling van de lach van een ander of gewoon het maken van een beweging en geluid. Dit laatste wordt beoefend in lachyoga. Alleen, vraag ik me af… wat is de link met yoga?

Laugh Out Loud lach

Van Velzen legt uit dat in lachyoga geen gebruik wordt gemaakt van comedy, grapjes of moppen om de lach op te wekken. We lachen als oefening, met beweging en geluid. Een lach zonder reden; het is namelijk niet nodig om een reden te hebben om te lachen. Door het lachen zelf gaan we ons goed voelen. Bijvoorbeeld door de Laugh Out Loud lach, de schaterlach en de telefoonlach. Wat voor lach het ook is,  lachen werkt nu eenmaal aanstekelijk. En het onderwerp ‘lachen’ is alleen al voldoende om mij een positief gevoel te geven. Ook handig zijn de films op de website van de auteur waarin een aantal basis lachoefeningen uit het boek worden gedemonstreerd. Zo krijg je een betere indruk van de oefeningen. Je vindt ze hier: www.lachwinkel.nl/media.

Oude eruit, schone energie erin

Uitademen is de link met yoga. Het heet namelijk lachyoga omdat het gebruik maakt van de ademhalingsoefeningen uit de yoga waarbij de nadruk ligt op uitademen. Door een goede uitademing verlaten afvalstoffen in je longen het lichaam waardoor ze de weg vrijmaken voor zuurstofrijke lucht. Oude rommel eruit, nieuwe schone energie erin. De lach is een eenvoudige manier om de uitademing te stimuleren en verder te gaan met een schoon, fris en fit gevoel.

Zien lachen, doet lachen!

Veel lachen geeft je zelfvertrouwen een boost. Zo merk ik dat een lach in de morgen daadwerkelijk zorgt voor een energieke start van de dag. Door te lachen ervaar je meer verbinding met jezelf en met anderen. Zien lachen doet lachen. De effecten spreken voor zich: door lachyoga neemt je gezondheid toe, je hebt minder last van stemmingswisselingen, je kunt meer en beter presteren, je sociale leven krijgt meer diepgang en je kunt uitdagingen in het leven beter aan. Voordelen te over dus. Waar wachten we nog op, hoog tijd om weer te lachen zoals vroeger.

Over de auteur: Saskia van Velzen (1968) bewandelde in haar leven twee wegen. De nuchtere zakelijke kant van de administratie werd gecombineerd met ontwikkeling op spiritueel gebied. In de lachyoga komt alles samen. Plezier, eenvoud en twee voeten op de vloer is haar grote kracht. Saskia geeft trainingen en workshops en hoopt dat veel mensen de kracht van de lach zullen ontdekken. Haar motto: Change the World. Smile :-)

WIN 3X Lachyoga!

Lachyoga Saskia van VelzenWil je ook ervaren wat lachyoga voor jou kan betekenen? Oh My Yoga geeft  3x het boek ‘Lachyoga, lachen zonder reden’ cadeau. Kans maken? Word vriend van de Facebook-pagina van OMY en like de bijbehorende post. Mail dan ‘Lachyoga’ naar info@ohmyyoga.nl.*

Lachyoga, lachen zonder reden, auteur  Saskia van Velzen, paperback, 128 pagina’s, prijs: € 9,99, Uitgever  AnkhHermes (ankertje 365), www.ankh-hermes.nl.

 

 

*Voorwaarden Winactie:

  • 1 reactie en e-mail per deelnemer,
  • deze winactie is geldig tot woensdag 20 augustus, 12.00.
  • de winnaar wordt per mail op de hoogte gebracht,
  • over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
(Visited 19 times, 1 visits today)

Reacties plaatsen kan niet meer.