Down Dog in Style

Heel eerlijk, mijn yoga-outfit bestaat sinds jaren uit een oversized joggingbroek en een flodderig gatenshirt. Niks stylish aan. Het is pure gewenning en gemakzucht. Als ik na een drukke werkdag en een snelle maaltijd nog slechts tien minuten de tijd heb om naar de yogales te sprinten, is er geen tijd om een glamorous outfit uit te kiezen. En dat maakt ook niet uit, want het gaat tenslotte om de yoga en niet om hoe je eruitziet. Mijn opvatting daarover heb ik onlangs enigszins bijgesteld. Toen ik voor de zoveelste keer werd afgeleid en uit mijn concentratie kwam doordat mijn joggingbroek wegens jarenlang overgebruik weer van mijn kont afzakte en mijn gatenshirt opkrulde en over mijn hoofd begon te hangen bij de Down Dog. Mijn outfit zat misschien lekker en comfortabel thuis op de bank maar voldeed niet langer tijdens de les. Tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe outfit.

Wellicious: rust, balans, wijsheid

Wellicious PinkTop

Zo ontdekte ik Wellicious, een Londens kledingmerk dat in 2007 is opgezet door onderneemster en gepassioneerd yogista Heike Schnell.  Wellicious is een milieuvriendelijk en exclusief merk met mooie yoga en pilates kleding en relaxte loungewear. De ontwerpen zijn stijlvol, comfortabel en vrouwelijk. Dat zie je terug in de hippe kleuren, van orchideeroze tot flamingo oranje, gecombineerd met natuurlijke kleuren als crème, champagne en donkergrijs. Het comfort voel je als je de kleding aanhebt. Door de goede pasvorm en geïntegreerde bh blijven de tops op hun plaats zitten, ook bij ingewikkelde en omgekeerde houdingen. De broekspijpen sluiten aan de onderkant nauw aan, dus geen opkruipende pijpen. Ideaal voor yoga. Ik werd meteen verliefd op de ‘Moon Jumper’, een lekkere trui om in te loungen en om te dragen tijdens de cooling down. (Zie foto van deze blogpost)

Eerlijke kleding

Wellicious Loungewear

Goedkoop zijn de outfits van Wellicious niet. Daarentegen betaal je voor kwaliteit en eerlijke kleding. Heike Schnell hecht grote waarde aan de yoga filosofie en aan ethisch verantwoorde kleding. Alle kleding wordt gemaakt in Europa waardoor zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met de arbeidsomstandigheden en de eisen en wetten conform de uitstoot van schadelijke stoffen. Er wordt gebruik gemaakt van biologisch katoen en van het 100 procent natuurlijke product Lyocell. Het productieproces van Lyocell is milieuvriendelijk maar duurder dan die van katoen en viscose. Dat verklaart ook het prijskaartje. Daarnaast gaat een deel van de winst naar SOS Kinderdorpen in Peru. Een land waar de Duits-Peruaanse Schnell een bijzondere band mee heeft. Wellicious is daardoor een sociaal verantwoord, veelzijdig en een milieuvriendelijk merk.

Bestellen?

Meer informatie over Wellicious vind je op: www.wellicious.com

In Nederland is de Wellicious collectie te bestellen via www.watmooi.nl, webshop voor duurzame mode. En via de online eco-winkel BewustGoed: www.bewustgoed-winkel.nl

Je kunt ook terecht bij INFNTI lifestyle in Amsterdam, hier komen yoga en fashion samen. Adres:  Haarlemmerdijk 169, Amsterdam, www.infnti-lifestyle.com.

Copyright photos Wellicious UK

(Visited 499 times, 1 visits today)