Weekend shopping at INFNTI

Hoog tijd om je garderobe eens aan te vullen en ben je aankomend weekend (of any weekend) in de buurt van de Haarlemmerdijk in Amsterdam? Loop dan eens binnen bij INFNTI, een lifestyle winkel waar originaliteit, kwaliteit en duurzaamheid voorop staan. Je vindt er unieke modelabels, eerlijke en duurzame yoga en loungewear en accessoires die je leven mooier, lichter en relaxter maken. Om je vast een idee te geven van de winkelbeleving bij INFNTI interviewde Oh My Yoga eigenaresse Jolanda Doolaard.

Een jaar geleden opende je INFNTI, hoe kwam je op het idee?

“Ik heb achttien jaar gewerkt in de modebranche, als product developer en mode-inkoper bij MEXX en WE. Ik ging steeds intensiever yoga beoefenen en begon met de yoga-opleiding Saswitha in Bilthoven. De afgelopen jaren groeide bij mij het verlangen om voor mezelf te beginnen, ik dacht er serieus over na. Als inkoper reisde ik heel veel, wilde ik dat over tien jaar nog doen? Zou ik het dan nog leuk vinden? Ik denk dat het me was gaan opbreken en ik wilde niet verbitterd raken door een verkeerde keus. Ook voelde het de laatste jaren steeds meer alsof ik in twee werelden leefde: het bedrijfsleven en mijn yoga-leven. Bij yoga voel ik me goed, zo ontstond het idee voor een lifestyle winkel met een mix van mode en yoga. Twee jaar geleden heb ik mijn baan opgezegd en nam ik de tijd om me te oriënteren en een goed ondernemersplan te schrijven. April vorig jaar opende ik INFNTI, sindsdien doe ik wat ik echt leuk vind.”

Waarom een fysieke winkel en geen webshop?

INFNTI-post

“Een webshop heb ik wel overwogen, belangrijkste ‘maar’ was dat ik dan niet zou kunnen zien wie mijn klanten zijn en wie mijn kleding koopt. Ook zou ik dan in mijn eentje vanuit huis werken en een vrij solistische baan hebben, dat zag ik niet zitten. Ik ben graag in contact met mensen, vandaar de keus voor een winkel. Ik geloof ook niet in alleen rekken met kleding, winkelen moet een beleving zijn. Dat je ergens binnenloopt, een goed gevoel hebt en geïnspireerd wordt. Dat wil ik creëren met INFNTI. Waar je zit, is ook van belang voor die winkelbeleving. Ik heb geluk gehad met de locatie, een pand aan de Haarlemmerdijk. Het is een straat met genoeg doorloop en veel kleine zelfstandigen en unieke winkels. Daar voel ik me goed bij en de klant die hier komt ook.”

Wat kun je bij INFNTI kopen?

“Yogakleding en fashion, voor de zelfbewuste, volwassen vrouw. Originaliteit, kwaliteit en duurzaamheid vind ik belangrijk. De twee bekendste yogalabels, Wellicious en Mandala, zijn hier verkrijgbaar. Qua modemerken verkoop ik een aantal Scandinavische labels, waaronder de Deense labels ‘Won Hundred’ en ‘Mads Norgaard’. Beide maken modische kleding die bovendien een goede aanvulling zijn op het yoga gevoel. Scandinavische mode staat bekend om de strakke belijning en sportieve materialen waardoor het comfortabel zit. Het is clean en minimalistisch, wat aansluit op yoga en yogaprincipes.”

Hoe groen is INFNTI?

2102-In-Style-kit-Priti-NYC_1024x1024

“Het grappige is dat ik van tevoren geen ‘groene’ winkel voor ogen gehad, maar dat is INFNTI wel geworden. Belangrijker dan meegaan met de modetrends, vind ik het om duurzame kleding te verkopen. Ik ga bewust op zoek naar groene labels waarvan ik weet dat de kleding op een eerlijke en eco-vriendelijke manier gemaakt is. Nieuw bij INFNTI is de Engelse kledinglijn Komodo, die vanaf het voorjaar hier verkrijgbaar is. Voor de yoga-merken die ik inkoop stel ik als voorwaarde dat ze zijn gemaakt van natuurlijke materialen. Ik merk ook dat duurzaamheid leeft bij de klant en die bereid is ervoor te betalen. Het ‘groene’ karakter zie je ook terug in accessoires, ik verkoop biologische nagellak van het merk Priti en de handgemaakte fair trade tassen van My Paperbag.”

Wat is uniek bij INFNTI?

INFNTI-post2

“Ik ben er trots op om als eerste en nu nog enige Nederlandse winkel de Yoga Jeans van het Canadese label Second Denim te mogen verkopen. De jeans van dit merk hebben een vrouwelijke pasvorm en zijn zo gemaakt dat je er flexibel in kunt bewegen. Je zou er yoga in kunnen doen, maar het zijn vooral goede jeans die veel comfortabeler zitten dan de reguliere spijkerbroek. Ik heb ze in het zwart, in indigo en in de seizoenskleuren. Bijzonder bij INFNTI zijn ook de yakwollen dekens uit Nepal, te gebruiken als meditatiekleed of als deken bij de eindoefening (savasana). Ik ontdekte ze ooit tijdens een reis door India, nu verkoop ik ze zelf. De dekens zijn erg in trek, er komen altijd mensen terug die nog een dekentje willen.”

Wat is jouw mode-tip?

“Die heb ik niet echt, ik zeg altijd: ‘koop en draag wat bij jou past en waar jij je goed bij voelt, ongeacht wat er in de mode is’.

Waardoor laat jij je inspireren?

“Mijn inspiratie haal ik uit yoga, uit mijn dagelijks leven en uit mijn reizen. Ik ga geregeld op stedentrip en ben onder andere in Antwerpen, Kopenhagen en Parijs op zoek gegaan naar soortgelijke winkels als INFNTI. Ik kijk wat er leeft op yoga en modegebied en laat me inspireren door mensen die ik op straat zie. Daarnaast geef ik zelf een keer in de week yoga aan particulieren en geef ik yoga en meditatie aan bedrijven, wat ook zeer inspirerend is.”

Wat heeft de opening van INFNTI jou gebracht?

“Meer rust. Alles wat ik nu doe, de winkel, de yogalessen en de docentenopleiding, vind ik leuk om te doen. Het klopt nu bij elkaar, het is meer een geheel. Ik voel me een stuk relaxter en niet meer zo gehaast. Terwijl mijn vorige baan wel leuk was, maar het was anders. Als zelfstandige heb ik ook de nodige zorgen, maar heb ik minder druk. Ik ben gelukkiger.”

INFNTI is te vinden op de Haarlemmerdijk 169 in Amsterdam, 020-330 2890, www.infnti-lifestyle.com

 

(Visited 217 times, 1 visits today)

One Comment on “Weekend shopping at INFNTI

  1. Pingback: Yoga meets 80's dancewear by Wellicious | Oh My Yoga Oh My Yoga