Tried & tested: Keira yoga pants

Ik had ‘m al gespot in het tijdschrift Happinez, de Happinez yoga-broek ofwel de Keira yoga pants, ontwikkeld door het groene kledinglabel Miss Green. Ik was dan ook erg verheugd deze broek te mogen ontvangen van Miss – Maaike – Green. De broek is oorspronkelijk ontworpen in opdracht van Happinez, maar bij Miss Green vonden ze het zo’n fijn model dat ze de broek – in een donkerblauwe uitvoering – hebben opgenomen in de nieuwe collectie.

Handige cuffs, voor easy flow yoga & fitness workouts

Miss Green maakt kleding voor de Nederlandse vrouw. Draagcomfort, goede pasvormen en multifunctionaliteit zijn daarbij belangrijk. Dat de broek gemaakt is voor de ‘Hollandse’ en over het algemeen ook lange vrouw blijkt uit de lengte van de broek. Ik ben niet zo lang en moest de broekspijpen omslaan, voordat ik mijn yoga practice kon beginnen. Miss Green heeft daar rekening mee gehouden. Door de lange cuffs – de smalle broekspijpen aan de onderzijde – sla je de pijpen gemakkelijk om. Ook als je de broek wat hoger op de kuit wilt dragen, maken de cuffs dit mogelijk. Niets vervelender dan een broek die te lang is en over de grond sleept. Maar daar hoefde ik me geen zorgen te maken. Door de elastische band in de cuffs zakten de pijpen niet alsnog omlaag en hoefde ik ze dus niet op te trekken.

Downdog in Keira pants…

De Keira yoga pants valt wel ruim, iets om van tevoren rekening mee te houden. Normaal gesproken heb ik maat M, maar omdat ik begreep dat de broek ruim valt, kreeg ik een S. De S valt bij mij nog iets te ruim, vooral rond mijn benen en middel, maar voor een yoga-les vind ik dat zelf wel prettig. Hoe losser de kleding om mijn lijf valt, hoe comfortabeler. Gelukkig zit er wel een drawstring (trekkkoord in de broek) zodat ik de broek strakker om mijn middel kan trekken. Zo kan ik – zonder constant mijn broek op te hoeven hijsen – me in de poses begeven en in de downdog houding staan. De tailleband is breed en elastisch, waardoor de broek extra comfortabel zit en goed blijft zitten bij een vooroverbuiging.

Multi pants!

Wat betreft de multifunctionaliteit…Dat is de Keira yogabroek wel zeker. De broek ziet er hip uit en ik zal ‘m dan ook zeker dragen tijdens een wandeling met de kinderwagen en wanneer ik boodschappen moet doen voor of na de yogales.  Plus is ook dat de broek op de achterkant een rondlopend stiksel heeft waarin je billen mooi uitkomen. Het geeft mij het gevoel dat ik een normale broek draag en geen sportbroek. Ook de valse gestikte zakken aan de voorkant zorgen voor een multifunctionele look. Ik ben er in ieder geval blij mee.

Keira pants, verkrijgbaar in donkerblauw, gemaakt van biologisch katoen, prijs: € 59,95.

Meer weten over de Keira pants? Kijk dan op de site van Miss Green: www.miss-green.nl.

(Visited 213 times, 1 visits today)

Reacties plaatsen kan niet meer.