The Fair Ladies introduceren: Yoga Mat Bag

Let’s share happiness. Met dit als motto ontwerpen The Fair Ladies (voorheen Suhki), Kelly en Caroline, mooie producten die op een duurzame manier worden gemaakt. Hun eerste creatie en fair trade product is de Yoga Mat Bag uit India. Een tas met een bijzonder verhaal.

De Yoga Mat Bag is handgemaakt, uniek, trendy & vooral heel erg cool. Precies zoals de vriendinnen en ex-collega’s Kelly en Caroline voor ogen hadden. Het idee voor de duurzame tas ontstond tijdens een reis naar India, een jaar geleden. Ze kwamen daar in contact met The Initiatives, een organisatie die ervoor zorgt dat onopgeleide vrouwen die altijd voor hun familie hebben gezorgd, kunnen werken. In een veilige omgeving en voor een goed salaris. Het project past goed binnen de visie van The Fair Ladies: mooie producten maken en tegelijkertijd iets kunnen betekenen voor andere mensen. Het bracht de twee vrouwen op het Yoga Mat Bag project.

Yoga Bag fairladies_Yoga 600x750

Vrouwen met een missie

Caroline: ‘Toen we in India waren, had ik net mijn baan opgezegd in de mode-industrie om verder te gaan als freelance designer. Ik voelde me niet happy met de manier waarop er door de industrie kleding wordt geproduceerd en had geen zin meer op om een commerciële manier te werken. Waarom materialen gebruiken die schadelijk zijn voor het milieu? Waarom een product veel te goedkoop produceren? Waarom de makers niet eerlijk betalen? Zowel Kelly als ik hebben een achtergrond in de mode en vonden allebei dat het anders moest kunnen. The Initiatives in India liet ons zien hoe het anders kan.’
De missie van het project in India is om vrouwen via werk aan te moedigen en om bij te dragen aan hun succes op de lange termijn. The Fair Ladies doet dit door middel van goede salarissen en voortdurende training en ontwikkeling. Doel is financiële onafhankelijkheid en zelfredzaamheid voor de vrouwen in India.

The Story

Wats-new_-yoga-mat-bag1‘In India zagen we veel yoga artikelen en accessoires die niet echt onze smaak waren. Omdat we allebei ook aan yoga doen, lag het idee voor een yoga mat tas voor de hand. Een moderne tas geïnspireerd op een Indiase patchwork techniek waarbij reststoffen aan elkaar worden gestikt. Onze ideeën wisselenden we uit met de contactpersoon van The Initiatives. Zij gaf deze door aan de vrouwen. Vanuit Nederland hadden we contact via Skype; als zij op de markt zocht naar reststoffen keken we bijvoorbeeld via Skype mee. Of ze stuurde ons foto’s van de vrouwen aan het werk. Zo bleven we er nauw bij betrokken. Het leuke is dat wij als westerse designers traditionele technieken leerde van de Indiase vrouwen. Andersom leerden wij hen meer over een kwalitatief goede afwerking.’

Cool & Fair Yoga Mat Bag

Het resultaat is een unieke tas die is geïnspireerd door ambachtelijke kleden uit Maharahtra (India). De vrouwen maken een eigen interpretatie van vormen en gebruiken traditionele ambachten zoals handgestikte delen.

Yoga Mat Bag_TheFairladies‘Toen we de eerste Yoga Mat Bag binnenkregen voelde ik me supertrots. Het gaf me zo’n voldaan gevoel dat we het samen met deze vrouwen hebben gedaan. Het is een mooi product geworden met een heel mooi verhaal. Helemaal duurzaam ondernemen is bijna onmogelijk maar we hebben een kleine stap gezet. Lets share happiness, dat is ons doel en dat is met dit project gelukt. ‘

De Yoga Mat Bag kost € 69,95 en is te bestellen via de webshop van The Fair Ladies. Met jouw aankoop, steun je ook de vrouwen uit het Yoga Mat Bag project. Voor hun nieuwste project zijn The Fair Ladies afgereisd naar Marokko. Daar vonden ze inspiratie voor de nieuwe Beni Bag, geïnspireerd op de Marokkaanse traditionele kleden.

Meer weten over The Fair Ladies, het Yoga Mat Bag project en de andere projecten, neem eens een kijkje op: www.thefairladies.com.

We share happiness!

totebag-suhki

Geïnspireerd door The Fair Ladies en het bijzondere verhaal van de tas, geeft Oh My Yoga een klein beetje geluk cadeau. We geven 3x een eco friendly tote tas cadeau met daarop de mooie spreuk Let’s share happiness! Deze tas hebben? Ga naar het instragram account van Oh My Yoga en volg de stappen hieronder:

  1. Volg @ohmyyoga op Instagram
  2. Like de foto die je hiernaast ziet op Insta
  3. Repost (deel) de foto via je eigen Insta
  4. Tag @ohmyyoga en #thefairladies en #ohmyyoga

Heb je geen Instagram? Dan kun je ook meedoen via Facebook. Volg de Facebook-page en like de bijbehorende post: The Fair Ladies: ‘Yoga Mat Bag’. Vergeet niet een e-mail te sturen naar info@ohmyyoga.nl, met als onderwerp ‘thefairladies’. That’s all!

Wat je nog even moet weten als je meedoet: 

  • Meedoen kan tot en met maandag 13 april, 12.00 uur. Dus alleen dit weekend!
  • Alleen als je ook een e-mail stuurt, maak je kans. Vergeet dit niet, zou jammer zijn.
  • De winnaar wordt persoonlijk op de hoogte gebracht.
  • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
(Visited 514 times, 1 visits today)

Reacties plaatsen kan niet meer.