Over OMY

OMY-inFlair

Oh My Yoga in de Flair 2014-14

Namaste! Leuk dat je meer wilt weten over Oh My Yoga.

Oh My Yoga is een online mind en lifestyle magazine en inspireert je met artikelen over en voor een yogi lifestyle. OMY speelt in op de groeiende (Nederlandse) interesse in yoga en meditatie, een holistische leefwijze, wellness en gezond leven. Door op een laagdrempelige manier te schrijven over een moderne yoga lifestyle. Voor vrouwen die een gezonde leefstijl nastreven, voor moeders die op zoek zijn naar balans in hun drukke agenda en voor hen die – wanneer hun dat uitkomt – willen kennismaken met yoga en een bewuste manier van leven.

Op Oh My Yoga lees je interessante artikelen, persoonlijke yoga-ervaringen, vind je unieke producten die een bewuste en ontspannen leefstijl bevorderen en veraangenamen en word je geïnspireerd door gastbloggers. Niet zwaar, zweverig en ingewikkeld. Maar gewoon down to earth, lekker luchtig, persoonlijk en warm. Zoals een yogi lifestyle ook hoort te zijn.

Op zoek naar balans…

Ik ben Astrid Post-Dhanai (1980) en in de zomer van 2013 heb ik Oh My Yoga opgezet. In september van dat jaar werd ik mama van een zeer vrolijk en pienter meisje, Thirza Ananda. Ananda betekent ‘geluk’ in het Sanskriet, en geluk bracht zij ons zeker. Naast het mama-zijn, werk ik als journalist voor feel good tijdschriften. In alles wat ik doe, volg ik mijn hart. Zo is ook Oh My Yoga ontstaan. Al tijdens de zwangerschap (en lang daarvoor) was ik zoekende naar balans in een druk, haastig leven. Door te balanceren op één been op de yoga-mat, door meditatiesessies te proppen in een overvolle agenda, door heel veel inspirerende zelfhulp-boeken te lezen. Ik bracht zelfs twaalf dagen door in ‘absolute silene’ tijdens een stilte-retraite in India. Terugkijkend weet ik dat niets van dat alles mij echt hielp in het vinden van rust en balans.

Profielfoto Astrid Post

Als ik een ding heb geleerd van mijn spirituele zoektocht, is dat je overal ter wereld rust en balans en ook ‘geluk’ kunt vinden. Het geheim zit ‘m in een bewuste leefstijl. Dit kun je nastreven door de beoefening van yoga, een halfuurtje meditatie per dag, door gezond te eten en echt te genieten van elk hapje dat je eet, door een inspirerend boek te lezen, door verschillende manieren van ontspanning in je drukke agenda in te passen (me-time) of door gewoon eens een goed gesprek aan te gaan met een vriend(in) en te luisteren naar de ander. Zo lang je alles wat je doet met aandacht doet. En ook (hoe zweverig het misschien klinkt) met liefde voor jezelf en de ander doet. Dan komt die balans vanzelf. Daarvoor hoef je echt niet op je hoofd te kunnen staan tijdens yoga. Feit is dat in de huidige, gejaagde maatschappij yoga en meditatie de beste manieren zijn om tot jezelf te komen en stress tegen te gaan. Misschien kan het jou ook helpen. Begin hier vast met het opdoen van inspiratie.

XOXO Astrid