Voor jou: Mind yourself mindfulness weekend

Kine Yoga- energie in balans

Wil je bewust en gezond in het leven staan? Werken aan jezelf? Wil je even tijd voor jezelf, een ‘escape’ uit je hectische gezinsleven en of drukke baan? Dan nodigt Merel Gerrits je graag uit voor het Mind Yourself Mindfulness weekend. Een weekend helemaal voor jou, om het beste uit jezelf te halen.

Door: Merel Gerrits

Het is mei 2014, 8 uur in de ochtend. Ik verblijf in een vakantiehuisje in Spanje boven op een berg en ik bevind me samen met mijn yogamat op het dakterras, met een werkelijk fantastisch uitzicht. Ik ben van plan om straks heerlijk mijn ochtend yoga-oefeningen te doen en daarna te gaan mediteren. Terwijl de koffie loopt, zit ik tevreden op het terras. Ik hoor eigenlijk niets meer dan wat vogeltjes om mij heen…

Back to reality

Dit is het scenario zoals ik het graag zou zien. Helaas werd de werkelijkheid snel anders. Ik ben namelijk niet alleen in dit huisje maar samen met mijn man en kinderen, van 7 en 5 jaar oud. Als ik nog geen twee minuten op het dakterras ben, gaan mijn kinderen naar mij op zoek. Terwijl ik mijn yoga-oefeningen stug probeer door te zetten, hoor ik ze beneden in de tuin naar mij zoeken: ‘mama?’. Twee minuten later hebben ze mij gevonden… weg rust. En daarna komt mijn man naar boven (met koffie, dat dan weer wel): ‘gezellig zit je hier!’ Mijn plannen om yoga te doen en te mediteren lukten helaas niet zoals ik van te voren had bedacht. Hoe leuk ik vakantie met mijn man en kinderen ook vind, ik vind yoga en meditatie doen, in rust en stilte ook erg fijn. Dit zou toch moeten kunnen? Af en toe met aandacht alleen bij mijzelf zijn, wat lijkt mij dat heerlijk.

Slapen na de les?

In het dagelijks leven ben ik psycholoog en geef ik mindfulness trainingen, dus met aandacht bij mijzelf zijn lukt mij best aardig. Het is echt een cadeau de trainingen te doen en het is heerlijk om de groep te begeleiden bij het mediteren. Het enige nadeel is dat de les stopt. Je kent het misschien wel; je ligt in de eindontspanning, heerlijk ontspannen en warm…Tot het moment dat de oefening afgelopen is, je weer overeind moet komen en het Hollandse, regenachtige weer in moet. Kon dat moment nog maar even voortduren…

Detox je body & Mind

Detox SappenMet mijn Spanje ervaring en de mindfulness trainingen in mijn achterhoofd heb ik de Mind Yourself Mindfulness weekenden bedacht. Wat is er nou lekkerder dan een heel weekend aandacht voor jezelf hebben? De drukte van alledag even doorbreken? We hebben waarschijnlijk allemaal wel onze vaste bezigheden en verantwoordelijkheden. Veel dingen die moeten en dat kan soms ook niet anders. Maar een weekend bijtanken hebben we allemaal wel eens nodig. Hoe fijn is het als je je een heel weekend lang alleen maar bezig hoeft te houden met wat je wilt.

Daarom organiseer ik dit jaar voor het eerst de Mind Yourself weekenden. In het weekend komen verschillende yoga- en meditatieoefeningen voorbij. Het fijne hiervan: je hoeft nergens ervaring mee te hebben. Ik wil in dit weekend alles mogelijk maken wat ik zelf ook zou willen. Ik ben zelf fan van lekker, maar vooral gezond eten, daarom wordt je deze drie dagen begeleid door een diëtiste die de gezonde detox en een voedingsworkshop verzorgt. Onder het thema: Detox je body & Mind. De detox wordt uitgebreid uitgelegd en diëtiste Anne de Winter van Voedingsadviesbureau de Winter, geeft een voedingsworkshop met nuchtere adviezen die zich vooral baseren op feitelijke informatie. Want eerlijk is eerlijk door een weekendje Detox kunnen we niet goedmaken wat we het afgelopen jaar allemaal verkeerd hebben gedaan. Detox kun je dus vooral zien als een mentale reiniging: we maken een gezonde start, kicken af van slechte eetgewoonten en zijn even echt heel bewust met onze eetgewoonten bezig.

Om je een idee te geven

Tijdens het weekend zijn de enige oefeningen die ‘moeten’ yoga, meditatie en mindfulness. We starten vrijdag al met de gezonde smoothies, sluiten de dag af met een ontspannen Hatha Yoga les en uiteraard een meditatie. Zie je het al voor je? Na de eindontspanningsoefening aan het einde van de dag, zo je heerlijke bed in? Maar nog steeds helemaal met de aandacht bij jezelf. Dat moet kunnen. En wat dacht je van een heerlijke Wellness dag op de zondag in een prachtige nabijgelegen wellness, om het weekend helemaal compleet te maken?

Thich Nhat Hanh

Namaste-charmTijdens het weekend starten we elke ochtend we met een Hatha yogales, om je lijf en geest lekker wakker te maken. Deze vorm van yoga richt zich op de lichamelijke oefeningen, ademoefeningen, meditatie-oefeningen en ontspanning. Wat perfect past bij ons weekend. Elke dag hebben we tenminste twee meditaties, voedingsworkshops en een mindfulness les en de hele dag door verwennen wij je met smoothies. De mindfulness meditatie zijn gericht op je ademhaling en bewust zijn van je lijf. Dit zijn zittende meditaties, maar we gaan ook Mindful Movements doen. Deze zijn door Thich Nhat Hanh geïntroduceerd om de ledematen te strekken en het bloed te laten doorstromen, erg prettig om een zitmeditatie mee af te sluiten.Vind je drie dagen detoxen wat veel? Geen probleem, je kunt ook kiezen voor het Mild vasten pakket en op de sauna en wellness dag krijg je sowieso een heerlijke lunch.

Hier slaap je

Je verblijft in een charmant en zeer sfeervol guesthouse, dat exclusief gereserveerd is voor de Mind Yourself, Detox je Body & Mind Weekenden. De sfeer is rustig en gezellig, de inrichting is voornamelijk Engels. De slaapkamers zijn ruim en voorzien van heerlijke boxspring bedden. De guesthouse grenst enerzijds aan het uitgestrekte platteland met de dorpjes Stroe en Voorthuizen en anderzijds de uitgestrekte Veluwe. Op zondag morgen vertrek je na de yoga en mindfulness les richting de sauna, waar je de hele dag verblijft. De Sauna is gelegen in het schitterende Veluwse landschap.

Even in de toekomst kijken

April 2015, 8 uur in de ochtend. Ik ben in een heerlijke guesthouse op de Veluwe. Samen met mijn yogamat volg ik de yoga les. Hierna krijg ik mijn eerste groene smoothie en mijn enige planning van de dag is de mindfulness les, yoga en detox, rust, genieten, gezelligheid en met aandacht bij mijzelf zijn. Zo gaat het zijn!

Ben jij er ook bij? Het eerstvolgende weekend start op 27 februari.

Merel

Merel Gerrits

Meer informatie over het Mind Yourself Detox & Mindfulness weekend vind je via www.balansante.nl, email info@balansante.nl, tel. 0252-676395.

Merel Gerrits is sinds 2001 werkzaam als therapeut en trainer. Ze ontwierp in 2004 de ‘Fit to fly’ Training bij KLM, gericht op het bevorderen van de (mentale) gezondheid van o.a. het cabinepersoneel. In 2006 is ze haar eigen praktijk gestart om onafhankelijk en cliënt gericht te kunnen werken. Ze geeft verschillende trainingen, zoals de “Kom weer in balans” Mindfulness en Meditatie training en de “Bewust Zijn” assertiviteitstraining en werkt als adviseur voor een landelijke website gericht op stress en slaapklachten.

Vanuit haar interesse in de balans tussen lijf en geest heeft ze de Yoga Docenten opleiding en de opleiding tot Mindfulness trainer (MBSR) afgerond en volgt ze zelf regelmatig lezingen en op het gebied van Mindfulness en boeddhisme. Merel is getrouwd en inmiddels 20 jaar samen met haar man. Samen hebben ze een zoon en een dochter. Haar motto: ‘There is no way to happiness, happiness is the way’.

(Visited 572 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *