Uitgelicht: meditatie & ontspanning app.

Goed nieuws voor wie een moment van rust wil creëren in zijn of haar drukke leven door meditatie. En voor wie thuis wil leren mediteren onder begeleiding. Er is een nieuwe app. beschikbaar: Meditatie & Ontspanning. Oh My Yoga probeerde de app. voor jou uit.

Mediteren vereist enige discipline, zeg maar gerust ‘veel discipline’, zeker als je het nog nooit hebt gedaan. Maar als je dan een keer hebt gemediteerd en hebt ervaren hoeveel rust het je kan geven, zal je ongetwijfeld veel vaker even je ogen sluiten, een kussentje klaarleggen of op bed gaan liggen voor een meditatiesessie. Alleen, hoe begin je en hoe pak je het aan?

Screenshot app. Meditatie en Ontspanning

Screenshot app. Meditatie en Ontspanning

Meditatie & Ontspanning app.

Het is aan te raden om onder begeleiding te mediteren. Daarvoor hoef je niet per se de deur uit om groepslessen te volgen. Er zijn heel veel (gratis) apps beschikbaar voor je telefoon. In veel van die apps wordt echter vaak Engels gesproken en dat kan voor sommigen een obstakel zijn om te beginnen. Zeker als je waarde hecht aan de stem van een persoon die jou begeleidt.

De nieuwe app Meditatie en Ontspanning is Nederlandstalig en ontwikkeld door Sandra Diependaal. Zij is gediplomeerd yogadocente en geeft les aan tieners en volwassenen in Haarlem en Heemstede. Met de meditatie- en ontspanningsoefeningen wil ze jongeren en volwassenen de mogelijkheid bieden om  even te ontsnappen aan het drukke leven en te ontspannen.

Sandra: “Ook als je veel aan je hoofd hebt en niet kunt slapen, kunnen deze oefeningen helpen. De schouder- en nekoefeningen zijn fijn om je even los te maken, bijvoorbeeld in je pauze. Ook hoop ik mensen die ziek zijn of in het ziekenhuis liggen hiermee te kunnen helpen ontspannen.”

Met gesloten ogen…

De oefeningen zijn ingesproken, met een rustgevend muziekje op de achtergrond. Er is geen beeld bij, zodat de oefeningen met gesloten ogen gedaan kunnen worden gedaan. Sandra heeft de oefeningen zelf ingesproken en doordat ze een prettige stem heeft en duidelijk en langzaam praat, is het ook erg fijn om naar haar te luisteren. Bijvoorbeeld als ze uitlegt hoe je kunt gaan zitten: ‘Bouw je houding eerst op, maak je rug recht, je kruin richting het plafond, kin een beetje ingetrokken en je schouders laag…’ Stap voor stap neemt Sandra je mee door de meditatiesessie en legt ze ook de verschillende termen die ze gebruikt uit. Zo beschrijft ze de mudraset als een serie handhoudingen die de energie in balans brengt en ze legt uit hoe je daarbij je handen en vingers moet houden. Voordeel van deze app is dat je geen lange zit hoeft te maken, de oefeningen zijn kort en duren gemiddeld 6 tot 10 minuten, lang genoeg om je ontspanning te bieden. Naast een zitmeditatie wordt er onder andere aandacht besteed aan een ligmeditatie oftewel de ‘bodyscan’, een kleurenmeditatie en een reinigende meditatie.

De Nederlandstalige app Meditatie en Ontspanning is te downloaden in de App Store van iTunes en in de Google Play Store. De app biedt 2 gratis oefeningen. Voor de overige oefeningen zijn de kosten € 0,89 per oefening. Eenmaal aangeschaft hoeven de oefeningen niet meer betaald te worden. Ook na een update zijn deze oefeningen weer terug te zetten.

De volgende oefeningen zijn te downloaden:

 • Geleidemeditatie (gratis)
 • Kleurenmeditatie (gratis)
 • Gekleurde Berg
 • Groet aan de maan
 • Aarden
 • Adem en Ontspanning
 • Bekkenbodemtraining
 • Schouder- en nekoefeningen
 • Mudraset voor energie
 • Reinigende meditatie
 • Strandmeditatie

Meer informatie over Sandra Diependaal vind je op: www.sandrasana.wordpress.com.

(Visited 891 times, 1 visits today)

5 Comments on “Uitgelicht: meditatie & ontspanning app.

 1. Pingback: Artikel over de app Meditatie en Ontspanning op Oh My Yoga | Sandrasana

 2. Pingback: Overal mindful met de VGZ Mindful Coach app | Oh My Yoga Oh My Yoga

 3. Geweldige ontspannings app. Ik heb hem op mijn I Phone en Android tablet geïnstalleerd. i Phone werkt prima, Android valt weg. Door gegeven aan Sandra en in korte tijd antwoord gekregen. Zij gaat met de klacht aan de gang en probeert dit euvel op te lossen.
  Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt!!!

 4. Pingback: Diverse sites over de app Meditatie en Ontspanning | Sandrasana

 5. Een aanrader, deze app. Heel veel plezier van. Dagelijks een paar minuten. Echt heel fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *