Mindful(ness) Monday: Karma Kickstart e-cursus

Door Marisa Garau: ‘Door de toegenomen populariteit van yoga beschouwen velen van ons yoga als een manier om gezond te blijven. Beweging, souplesse en op adem komen staan daarbij bovenaan. Prima natuurlijk, maar… er is zoveel meer met yoga te bereiken! Mindfulness is daartoe de sleutel.

Geen mitsen en maren meer

Yoga is bij uitstek geschikt om onze focus van het hoofd naar het lichaam te verschuiven. Niet voor niets voelen we ons na een goede yoga-sessie altijd heerlijk ontspannen. Eindelijk een uurtje verlost geweest van dat eeuwig zorgelijke stemmetje in onze bovenkamer!

Maar yoga is slechts één van de vele manieren die mindfulness biedt om mentale rust te vinden en bewustwording te beoefenen. Met mindfulness train je je brein om rustig aandacht te schenken aan alles wat je doet en alles wat zich in je leven afspeelt. Zonder oordelen, zonder verwachtingen, zonder mitsen en maren. Vertrouwen en acceptatie spelen in de mindfulness-filosofie dan ook een essentiële rol.

Een schone mind

Net als met yoga geldt ook voor mindfulness: hoe meer je oefent, hoe beter het je afgaat. Uiteindelijk wordt mindfulness een gewoonte waarmee je de mind gezond, soepel en schoon houdt, waarmee je voorkomt dat je mind je tot drama en gedoe verleidt. Stel je eens voor wat een effect dat op je beoefening van yoga zou hebben! Als je jezelf eenmaal de gewoonte van mindfulness hebt aangeleerd, hoef je yoga niet meer te gebruiken om je zorgelijke hoofd tot rust te manen, maar kun je je veel beter op de houdingen concentreren en zo werkelijke, spirituele diepgang in je beoefening van yoga bereiken.

Mijn nuchtere – onorthodoxe – aanpak

Boeken Marisa Garau

Ik beoefen mindfulness al 8 jaar in allerlei vormen, en ben in die tijd uitgegroeid tot een heuse mindfulness-kenner dankzij mijn twee mindfulness-bestsellers die in binnen- en buitenland uitgekomen zijn. Naast mijn boeken, artikelen en blog posts biedt mijn organisatie Growing Mindfulness ook digitale mindfulness-cursussen voor een groot publiek aan. Mijn e-cursussen zijn anders dan de standaard mindfulness-training, omdat ik niets moet hebben van vaag geklets en zweverigheid. Ik sta volledig achter de Rotterdamse benadering van het leven: niet lullen, maar poetsen :-))) En aan de populariteit van mijn online programma’s kan ik merken dat mijn nuchtere aanpak ontzettend veel mensen aanspreekt.

In mijn e-cursussen word je dan ook zeker niet lastiggevallen met ellenlange meditatie-sessies. Mijn digitale cursussen onderscheiden zich van de standaard mindfulness-training doordat je je dagindeling niet hoeft om te gooien voor die vermoeiende en tijdvretende meditaties: mijn mindfulness-oefeningen passen zich namelijk moeiteloos aan aan jouw agenda en levensritme.

Leef hier en nu

Karma Kickstart, mijn bestverkopende e-cursus, is super-praktisch, geschikt voor iedereen en vooral makkelijk vol te houden omdat je er geen tijd voor in hoeft te plannen. Je oefent met alles wat je op een dag toch al doet… maar dankzij mijn onorthodoxe aanpak leer je jezelf aan om je dagelijkse routines met volledige aandacht en focus te doen. En dat is dé manier om weerstand op te bouwen tegen het klagende en zorgelijke ego… en ontspannen aanwezig te zijn in het hier en nu.

Bereik een State-of-Mindfulness

mindfulness-e-cursus-KARMA-KICKSTART

Het fijne van m’n e-cursus is dat de lessen gewoon in je e-mail box verschijnen, en je dus kunt oefenen waar en wanneer je wilt zonder moeilijk gedoe met inloggen in een website. Mindfulness draait om ontspanning en het gunnen van rust in de drukke hoofd, dus wees niet bang voor rigide oefenschema’s of een lawine aan oefeningen. Je ontvangt elke 3 dagen een oefening zodat deze kan bezinken en doordringen, en tussendoor stuur ik je leuke extraatjes om je in een gezonde en vooral rustige state-of-mindfulness te houden.

Zo geef je de oefeningen de kans om daadwerkelijk te beklijven. Wanneer je regelmatig oefent, creëer je vanzelf een nieuwe, gezonde gewoonte en kun je rekenen op duurzame resultaten: een diepe, wezenlijke verandering in je houding tot het leven en alle uitdagingen die daarbij horen.

Klik hier voor meer informatie over Karma Kickstart en begin vandaag nog met het verdiepen van je yoga-beoefening met de kracht van mindfulness. Ik hoop je snel welkom te mogen heten!’

Marisa x

PS. Je kunt zelf bepalen wanneer je de e-cursus wilt starten. Stuur dan even een mailtje met je gewenste startdatum naar: info@ohmyyoga.nl

Marisa_GarauMarisa Garau (1968) richtte samen met haar man, Arjan van Woensel, de website Growingmindfulness.nl op, waarmee ze eenvoudige en agenda-vriendelijke mindful-oefeningen aanbiedt. Internationale bekendheid verwierf ze met de bestseller ‘Haal meer uit je leven met mindfulness’ en onlangs verscheen van haar hand ‘Haal meer uit je dip, met de power van mindfulness’.Lees ook het interview met Marisa Garau op OMY en de boekrecensie van ‘Haal meer uit je dip…’.

 

(Visited 240 times, 1 visits today)

Reacties plaatsen kan niet meer.