Breaking: Minister van yoga voor India

Nee, het is geen grap. India heeft voor het eerst in haar geschiedenis een minister van yoga. Naast yoga maakt de nieuwe minister zich ook sterk voor ayurveda en natuurgeneeskunde.Bij de herschikking van zijn kabinet introduceerde de Indiase premier Narendra Modi het nieuwe ministerie van traditionele Indiase geneeskunst.

Het departement is vooral bedoeld ter promotie van ayurveda, yoga en natuurgeneeskunde. Helemaal nieuw is yoga niet binnen de Indiase regering. Eerder was het nog onderdeel van het ministerie van Volksgezondheid, maar Modi heeft het daar nu van losgekoppeld. De oud-minister van Toerisme, Shripad Yesso Naik is benoemd tot de yoga-minister.

Werelddag voor yoga

Premier Modi is zelf een fanatiek beoefenaar van yoga en riep de Verenigde Naties al op om een Werelddag voor yoga in te stellen. “Yoga wordt intussen wereldwijd erkend door degenen die zonder stress willen leven”, zei Modi. “Ook de traditionele Indiase geneeskunde ayurveda zal dezelfde waardering krijgen zolang die, net als yoga, als levensstijl wordt gezien.” En dat kunnen wij yoga-liefhebbers van Oh My Yoga alleen maar beamen…Benieuwd waar de nieuwe minister mee zal komen: gratis yoga voor alle Indiërs uit alle lagen uit de bevolking, misschien? Zou heel mooi zijn.

Bron: www.nos.nl.

(Visited 65 times, 1 visits today)

Reacties plaatsen kan niet meer.