Yoga & Coaching Spanje

Photo: SIS-Blog Therapeutische yoga Mallorca

De zussen Neeltje en Femke Steenbakkers bieden met SIS – Spa in Spain inspirerende spa & wellness reizen aan naar Spanje. Speciaal voor Oh My Yoga schreven zij een gastblog over een van de SIS reizen: Yoga & Coaching op Mallorca, een korte en intensieve privé yoga retraite, gegeven door yogadocente en psychologe Aleid Warmelink. 

 

“Herken je het gevoel van de zomervakantie die voorbij is.

Wat hebben we het heerlijk gehad en wat was het leuk. Vooral de kinderen hebben genoten van zon, zee, strand en laat naar bed gaan en als de kinderen genieten, genieten wij ook, toch? Voor ons is de zomervakantie altijd een periode die in het teken staat van de kinderen en het gezin, heerlijk. Maar toch komen we altijd een beetje tijd te kort voor onszelf. En dat beetje tijd voor jezelf is hartstikke belangrijk, want voordat je het weet zit je weer in de hektiek van alledag en daar moet je wél de energie voor hebben.

Precies dat gevoel, wat wij zelf ook vaak ervaren, is een inspiratie voor ons om op zoek te gaan naar reizen en korte breaks die je nieuwe energie geven om er weer tegenaan te kunnen en er weer te zijn voor iedereen die je nodig heeft. Een beetje ME-time van tijd tot tijd is niet alleen heerlijk maar ook noodzakelijk.

Therapeutische Yoga

Op Mallorca zijn wij een samenwerking gestart met de Nederlandse Aleid Warmelink, waar je precies dát kan vinden. Aleid Warmelink biedt een bijzonder concept: ‘Therapeutische yoga’. Zij heeft op Mallorca haar eigen privé retraite opgebouwd, welke zich bevindt in het pittoreske Galilea in de bergen van Mallorca. Een dorpje met een authentiek kerkplein. Prachtige gelegen met uitzicht over de bergen en de zee.

Aleid is gediplomeerd psycholoog en gekwalificeerd yogadocente. Na het behalen van haar doctoraal in Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam heeft zij enkele jaren in de psychiatrie gewerkt waarna ze in Amsterdam haar eigen praktijk ‘Personal Radiance’ opstartte die zich succesvol heeft ontwikkeld. Sindsdien richt zij zich volledig op haar eigen combinatie van psychologische begeleiding en lichaamsgericht werk.

Aleid heeft een heel eigen techniek ontwikkeld waarbij ze yoga combineert met therapeutische life coaching sessies. Coaching en yoga blijken in de praktijk heel goed samen te gaan en wat je bespreekt tijdens de therapie sessies komt op een andere manier ook weer terug in de yoga. Dat is Aleids eigen techniek.

Privé yoga retraite

In april 2008 zijn Aleid en haar man Doby naar Mallorca verhuisd om meer ruimte te creëren voor natuur, zelfstudie, creatieve inspiratie en meditatie. Aleid en Doby zijn hele lieve en zorgzame hosts en zij doen er alles aan om het je naar de zin te maken.

Hun huis biedt een zeer kleinschalige retraite, waarbij de kans groot is dat je op individuele basis het programma volgt en waarbij je dus 100% aandacht krijgt van Aleid en Doby. Een ultieme break voor dat beetje ME-time waarnaar je op zoek bent. Vanaf 4 nachten kun je al terecht bij Aleid en kun je ook werkelijk wat bereiken. Je kan zelf een vraagstuk hebben over werk, privé of juist over de balans tussen die twee. Maar ook als je niet een speciaal psychologisch vraagstuk hebt, kan een verblijf bij Aleid heel verhelderend werken. Voldaan én wijzer keer je weer terug naar huis, klaar om er weer tegen aan te gaan met nieuwe energie en een nieuwe visie…”

Neeltje en Femke Steenbakkers

Kijk voor meer informatie en prijzen op: http://www.spa-in-spain.com/nl/hotels-en-spas/hotel/aleid-warmelink-yoga-coaching/

(Visited 298 times, 1 visits today)

Reacties plaatsen kan niet meer.