Boek Stadswild leef als een oermens in de stad + Winactie

Stadswild, leef als een oermens in de stad, is het nieuwe boek van fitness & health journaliste Angelique Heijligers. Hoe dan? Vraag je je misschien af. Op blote voeten en gehuld in een dierenvel door de stad rennen en leven als een holbewoner?

Neen, Stadswild… gaat over hoe je als stadsmens contact maakt met je natuurlijke aard en hoe je naar boven haalt wat jij bent verloren. Stadswild is meer dan een boek, het is een holistisch lifestyleconcept, opgericht door Angélique Heijligers in 2012. Met Stadswild inspireert ze (stads-)mensen om meer bewust te worden van de natuur om zich heen en van de natuur in zichzelf. Met het kind in jezelf. Met de oermens in jou. Dat kan op blote voeten en op stiletto’s, wat jij zelf wilt.

Angélique: “Als stadsmensen leven we een leven dat zo ver staat van de natuur, dat we ons er nog nauwelijks mee verbonden voelen. …Maar ook in de stad is de natuur nog steeds aanwezig. Het is om ons heen, het is wat we zijn. Waar het mij om gaat, is dat wij als stadsmensen in onze zoektocht naar balans, het ideale gewicht, de ultieme healthy lifestyle, geluk en innerlijke rust, leren openstaan voor de antwoorden die de natuur geeft”.

Hoe pak je dat aan? In ‘Stadswild, leef als een oermens in de stad’ vind je in de hoofdstukken Ruig trainen, Woest spelen en &Relax praktische trainingsschema’s, yoga- en meditatie oefeningen en lifestyle-adviezen. Het hoofdstuk Wild eten is gewijd aan het paleo- of oer dieet, de meest pure vorm van eten. Speciaal voor het boek heeft sterrenkok Edwin Sander recepten samengesteld die geïnspireerd zijn op de paleogedachte. Wat dit paleo-dieet inhoudt? Eigenlijk is het heel eenvoudig: groenten, fruit, noten, zaden, eieren en vlees van dieren die een vrij leven hebben gehad. Het draait om simpel, puur en eerlijk eten. Dit zie je terug in de recepten, waaronder: paleobrood, een chia-popeye-smoothie, een lauwwarme venkelsoep en eend met noten en cacao.

Hoe word je bewust van jezelf, hoe leer je met aandacht leven en hoe word je relaxt? In het hoofdstuk &Relax behandelt Angélique urban yoga en gaat ze onder andere in op de acht principes van Ashtanga yoga en de Zonnegroet. Ook mindfulness, meditatie en meditatief hardlopen komen aan bod.

Stadswild is een compleet en holistisch boek. Een boek dat bewust maakt en je inspireert om op ieder moment van de dag, in ieder seizoen en in iedere levensfase dichter bij de natuur te leven. Het is een boek waar je meteen mee aan de slag gaat zodra je het dichtklapt. En een boek dat je terugbrengt naar de oermens in jou.

stadswild 300-sideba

‘Stadswild, leef als een oermens in de stad’, auteur: Angélique Heijligers, food inspiration door Edwin Sander, paperback, 485 pagina’s, prijs: € 24,95, Uitgeverij Lev, www.awbruna.nl.

Win 1X Stadswild, leef als een oermens in de stad’

Oh My Yoga mag namens Lev. boeken een exemplaar van ‘Stadswild, leef als een oermens in de stad’, weggeven. Kans maken? Like de Facebook-pagina van Oh My Yoga: https://www.facebook.com/YogaOhMy en de bijbehorende post op FB en mail ‘Winactie Stadswild’ naar info@ohmyyoga.nl.*

  • 1 reactie en e-mail per persoon,
  • deze winactie is geldig tot vrijdag 21 maart,
  • de winnaar wordt per mail op de hoogte gebracht,
  • over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
(Visited 71 times, 1 visits today)

One Comment on “Boek Stadswild leef als een oermens in de stad + Winactie

  1. Pingback: Let's eat by the paleo way | Oh My Yoga Oh My Yoga