Boek: Het regent geluk

Een mooi feelgood boek met spirituele levenslessen: Het regent geluk (het leven is een cursus in wonderen), van Lisa Portengen en co-auteur Koos Janson. Een boek met zo’n titel laten we natuurlijk niet liggen. Benieuwd? Lees de recensie van Miranda.

Door Miranda Schellevis: Je staat s’ochtends vroeg op, je wilt vertrekken naar je werk maar kan je fietssleutel niet vinden. Tijdens het zoeken kom je de rekening van je huur tegen waarvan je weet dat je die deze maand niet kunt betalen. In je verwoede zoektocht stoot je een stapel boeken om, je agenda valt open op de grond en je ziet dat je minder prettige schoonmoeder langskomt. Het ene na het andere probleem doet zich voor en je voelt je steeds rotter, je dag is amper begonnen maar nu al verpest. Of toch niet?

Het boek ‘Het regent geluk’ van Lisa Portengen en Koos Janson laat je zien dat je ook op een andere manier naar situaties kunt kijken. In het volgende fragment uit het boek kwam die andere manier van kijken heel erg bij mij binnen. Het liet mij inzien dat mijn verbroken relatie geen eind maar een nieuw begin was voor mij. Voor dit moment keek ik vooral negatief naar de verbreking en voelde het heel zwaar, maar opeens was er meer licht, voelde ik me vrijer en werd ik zelfs nieuwsgierig naar dit nieuwe begin. Wat voor moois staat mij te wachten?

Je krijgt nu een heerlijke paradox: zelfs als het stukgaat kan het nog niet stuk! Wat gaat dan stuk? Een vorm. Dat gebeurt in de natuur voortdurend. Een bloesem blijft niet een prachtige bloesem. Hij gaat stuk. Dan komt er een vrucht, een prachtige vrucht, en die blijft niet, die valt op de grond en gaat rotten. Zo gaat het door. Prachtige zaadjes, en die blijven niet zo, ze barsten open. Zo krijg je weer een volgend stadium. Dus wat eruitziet als kapotgaan, betekent eigenlijk dat er nieuwe vormen ontstaan.

Lisa Portengen ging met 4000 vrouwen een feelgood challenge aan. Haar uitdaging was om het ontzettend dikke, ingewikkelde maar inspirerende boek ‘Een cursus in wonderen’ door te nemen. Ze had het geluk dat ze Koos Janson, die het boek naar het Nederlands heeft vertaald, iedere dag mocht bellen. En dat 100 dagen lang. In het boek ‘Het regent geluk’ delen ze een selectie van hun telefoongesprekken die gaan over alledaagse problemen: waarom lukt het me niet om af te vallen? Waarom kan ik maar geen afstand nemen van mijn werk? Waarom heb ik toch altijd ruzie om dezelfde dingen met mijn partner? Koos gaf heldere antwoorden op basis van Een cursus in wonderen. De cursus leert je om met liefde te kijken naar alles wat zich voordoet. Je gaat daardoor milder naar de situatie kijken en dan blijkt er opeens niets meer aan de hand te zijn.

Goeiemorgen!

Met Koos! Met Lisa… Goeiemorgen Lisa! Goeiemorgen Koos…

Iedere les en dus telefoongesprek begint op deze manier. Lisa vertelt waar ze op dat moment mee zit, wat haar bezig houdt en Koos koppelt dat aan de les van de dag uit ‘Een cursus in wonderen’. Wat ontstaat is een heel mooi gesprek waar iedere keer een inspirerende wending in zit. Je denkt ‘inderdaad Lisa dit is een probleem, daar had ik gisteren ook nog mee te maken’, maar door de antwoorden van Koos lijkt alles op te lossen. Bijvoorbeeld een werknemer van Lisa die zich op haar eigen projecten wil gaan richten. Lisa maakt allerlei verhalen in haar hoofd en denkt dat zij iets verkeerds heeft gedaan. Zoals na ieder telefoongesprek eindigt deze les in een korte reflectie van Lisa, hieruit blijkt dat de verhalen in haar hoofd op niets zijn gebaseerd en er niks aan de hand is.

Wonderen

Of wonderen bestaan? Als je er voor open staat en bereid bent dingen anders te zien dan dat je nu doet kunnen er inderdaad wonderen ontstaan. Ik las ‘Het regent geluk’ op een moment dat ik met een lastige situatie worstelde. Mijn plotseling verbroken relatie, zoals ik eerder omschreef. Maar door dit boek met concrete toepasbare voorbeelden ging ik het anders zien. De situatie bleef hetzelfde maar mijn gevoel veranderde. Niet mijn ego maar de liefde kreeg de overhand. Zoals het boek zegt:

Een wonder is een omslag in onze waarneming, van angst naar liefde.´

Ook lezen?

Het regent geluk – het leven is een cuCover Het regent gelukrsus in wonderen

Lisa Portengen & Koos Janson |192 pagina’s | ISBN 9789020211658 | € 14,99

Lezen? Bestel dit mooie boek hier!

[bol_product_links block_id=”bol_55732eb92c001_selected-products” products=”9200000036152609″ name=”Regent geluk” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”D2D2D2″ pricetype_color=”000000″ price_color=”EE6AA7″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”EE6AA7″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Over de recensent:

Miranda Schellevis

In het dagelijks leven helpt Miranda Schellevis bedrijven in de voedingsbranche om hun identiteit te communiceren en te versterken. Dit doet ze vanuit haar bedrijf Knalrood (www.knalrood.net). Miranda is ervan overtuigd dat voeding meer is dan alleen eten, het is alles in je leven waardoor je je goed en gelukkig voelt. Iedere dag zijn yoga, mindfulness en meditatie belangrijke voedingsbronnen voor Miranda. ‘Door bewuster in het leven te staan ben ik een stuk blijer geworden.’

(Visited 248 times, 1 visits today)

Reacties plaatsen kan niet meer.