Agenda: YogaFest Amsterdam 6 & 7 juni

Je twee dagen lang totaal overgeven aan yoga & meditatie… in Amsterdam. met uitzicht op het IJ en de Houthavens. Een unieke ervaring en jij kan erbij zijn. Op 6 & 7 juni 2015 vindt de eerste editie van YogaFest Amsterdam plaats, voor ‘Everyone who loves or is new to yoga’.

Zen in Amsterdam

De Amsterdamse Houthavens worden tijdelijk getransformeerd tot ZEN-gebied. Een weekend lang worden er workshops en (master)classes in yoga, meditatie, muziek, food en wellness gegeven door 30 vooraanstaande nationale en internationale leraren. Met plek voor zo’n 1500 bezoekers.

Amsterdam, yoga capital

YogaFest Amsterdam sluit met dit festival aan op de ontwikkelingen en behoeften van de maatschappij. Een groter bewustzijn, ruimte voor verstilling, een tegenwicht tegen de toenemende druk en de behoefte aan gezonder leven en bewegen. Dat yoga en meditatie hierin een grote rol spelen, blijkt wel uit de populariteit van yoga als lifestyle. In Nederland zijn er alleen al meer dan 600.000 yogaliefhebbers.

YogaFest

Amsterdam neemt bovendien een bijzondere plek in als yoga hoofdstad, met zijn prominente nationale en internationale leraren en de verschillende yogascholen met aanzien. Dit weerspiegelt zich in YogaFest Amsterdam door de aanwezigheid van gevestigde yoga teachers uit zowel Amsterdam als uit de UK en Frankrijk. Ook krijgen de diverse yogastijlen een ‘podium’: astanga, iyengar, kundalini, yin, vinyasa flow, hatha, hotpod en aerial yoga. Ben je compleet nieuw met yoga, dan is dit de ideale manier om te kijken wat bij jou past.

Feel the energy

De yoga vindt plaats in stilte, maar er wordt ook muziek gebruikt als begeleiding om dieper in de les te komen of om extra energie te creëren. Zo vinden er op zaterdagavond diverse muzikale sessies plaats, komt Sam Garret over uit de UK om zijn Indie folk muziek ten gehore te brengen en wordt er een Savasana concert gegeven door een jazz-zangeres.

Shopping lane

Kyra de Vreeze - YogaFest

Kyra de Vreeze  – food workshop @ Yogafest

Op het festivalterrein worden in vier verschillende tenten naast yoga & meditatie ook food workshops gegeven door onder meer Kyra de Vreeze (zie foto) en Kyrin Hall. Je vindt hier onder andere biologische producten van Ekoplaza. Daarnaast bevinden zich op het terrein de hotpod yogatent voor hot yoga en de buitenstellage waar de aerial yoga plaatsvindt.

Tijd voor een break na de yoga, dan kun je inspiratie opdoen in de shopping lane, voor yoga reizen, yoga kleding, boeken, yoga producten en superfoods. Of je bezoekt tussendoor de beauty workshop van een internationale make-up artist van Dr. Hauschka. Volop aandacht dus voor Body, Mind & Soul tijdens YogaFest. Even ZEN in een van de meest dynamische en drukke steden van Nederland.

Wil jij erbij zijn?

Kijk dan op de site van YogaFest Amsterdam, voor de ticketprijzen en voor het volledige programma en de line-up.

(Visited 389 times, 1 visits today)

Reacties plaatsen kan niet meer.