8X gratis yoga films voor thuis

Wil je een yoga les volgen zonder de deur uit te hoeven? Reizende yogi en blogger Suus deelt haar 8 favoriete (en gratis!) yoga films. Ideaal om thuis aan yoga te doen of om te bekijken vanaf jouw vakantiebestemming. Enjoy!

Door Suus de Jong: Als je de discipline hebt (en weinig tijd of geld) kun je yoga thuis doen. Het enige dat je nodig hebt, is een yogamatje en een rustige ruimte. Een paar blokken (of dikke boeken) kunnen ook handig zijn (vanaf 4 euro bij bijvoorbeeld Xenos). Nog wat tips voordat je aan de slag gaat:

  1. Als je geen ervaring hebt met yoga is het aan te raden eerst mijn blog te lezen over de verschillende yogastijlen om je te oriënteren en te kijken wat bij jou past. Bovendien kan het fijner zijn om eerst onder begeleiding lessen te volgen, er wordt dan beter op je gelet.
  2. Als je toch start met yoga door eerst thuis video’s te bekijken en je stuit op een filmpje dat jou helemaal niet aanspreekt, probeer dan een andere soort of vorm. Dan kun je beter een mening vormen over yoga, er zijn namelijk zoveel soorten (zie punt 1).
  3. Vaak hoor ik dat mensen het nadoen van een video niet fijn vinden omdat ze het gevoel hebben dat ze hun nek moeten verdraaien om het allemaal te kunnen volgen. Tip: kijk eerst naar de film voordat je gaat meedoen of herhaal de video een aantal keer zodat je de houdingen gaat herkennen en alleen nog maar hoeft te luisteren.

1. Wake up & flow – Eliza Coolsma

Yoga soort: flow
Taal: Engels
Lengte: gemiddeld 10 – 25 minuten

Typ haar naam in op YouTube en je vindt vele goede filmpjes, zoals deze Rise & sine morning yoga. ik heb les bij haar gevolgd in Madrid, leuke meid. Ze is een Nederlandse maar de filmpjes zijn in het Engels.

2. Strengthen Your Core – Kathryn Budig

Yoga soort: flow
Taal: Engels
Lengte: 20 min.
Props: 2 blokken

Ik vind Kathryn heel fijn. Haar les is te omschrijven als nuchter, vrolijk, power, informatief, humor. Van dit filmpje kan ik nog steeds niet alles, wat ik leuk en uitdagend vind. Je hebt blokken nodig, maar 2 dikke boeken zijn ook prima! Uit diezelfde serie zijn er meer films van haar. Zoek op YouTube op ‘Yoga Journal to Go’ en je vindt ze vanzelf.

3. Yoga weight loss & balance workout – Tara Stiles

Yoga soort: flow
Taal: Engels
Lengte: 50 minuten

Voor deze yoga weight loss & balance workout moet je je misschien wel even over het Amerikaanse (qua sfeer en setting) heenzetten. Krachtige yoga oefeningen om belangrijke spiergroepen te stretchen en sterker te maken. Google op Tara Stiles en je vindt nog veel meer video’s.

4. Fat burning yoga workout – Adriene

Yoga soort: core flow
Taal: Engels
Lengte: 40 minuten

Fat burning yoga workout! Bizar hoe veel spierpijn ik iedere keer krijg van een relatief sloom filmpje. Als je zoekt op Adriene vind je ook haar 30 Days of Yoga challenge, een 30-daagse yogaserie.

5. Wild thing flow – Anat Geiger

Yoga soort: core flow
Taal: Nederland
Lengte: 30 minuten

Anat was een mijn drie docenten tijdens mijn eigen opleiding. Wild thing flow. Zalige krachtige en mooi opgebouwde flow. Misschien ingewikkeld als je er niet mee bekend bent. Bekijk ‘m dan eerst een paar keer en doe daarna mee.

6. Yin yoga for the spine – Esther Eckhart

Yoga soort: yin
Taal: Engels
Lengte: 60 minuten
Props: blokken/ dekens kunnen handig zijn

Informatieve en duidelijke uitleg. Je blijft gemiddeld 3 minuten in iedere houding. Deze yin les voelt als een diepe massage voor je hele lichaam!

7. Energiek in de ochtend – Myrna & Duncan

Yoga soort: Vinyasa
Taal: Nederland
Lengte: 20 minuten

Energieke krachtige flow voor in de ochtend. Mooie basic yogahoudingen.

8. Flying dragon – Paul Grilley

Yoga soort: Yang flow
Taal: Engels
Lengte: 4 minuten

De drakenserie, een prachtige (yang) flow van Paul Grilley die alles bevat, zowel stretch als power. Een serie die je kunt blijven herhalen.

Als je het goed bevalt om thuis aan yoga te doen, dan kun je je ook oriënteren op betaalde sites. Mijn tips/favorieten:

  1. YogaGlo – Engels – Hier heb ik een abonnement op. Echt te gek. Je kunt gratis 15 dagen een proefabonnement nemen. Daarna is het 18 dollar per maand.
  2. YogaOnline – Nederland – Een abonnement op YogaTV kost € 17,50 per jaar. Super fijne lessen. Ik vind het wel jammer dat ze nu nog weinig yin-lessen hebben en geen restorative lessen. Maar wat niet is kan nog komen!
  3. EkhartYoga – Engels – Een abonnement op EkhartYoga kost € 12,50 per maand. Ik ken het niet maar heb wel een aantal van de gratis films geprobeerd en die zien er veelbelovend uit.

Heb jij nog een tip voor mij? Laat het me hieronder dan weten! Succes!

Liefs,
Suus

Foto: Bronwyn May

Foto: Bronwyn May

Suus de Jong (1972) is een reizende yogadocente. Ze vaart momenteel langs de Turkse kust. In Nederland geeft ze Vinyasa flow yoga bij Yogatelier in Amsterdam. Daarnaast is ze yogadocent en masseuse tijdens yoga-weekenden van Lighthouse Works en verzorgt ze yogacruises in Turkije (www.yogacruise.nl) en Griekenland (www.ionian-sailing.com). Ook werkt ze als freelance projectmanager voor reclamebureaus, goede doelen en grote merken. Meer blogs van Suus lezen? Je vindt ze hier: Blogs Suus de Jong.

(Visited 4.066 times, 1 visits today)

One Comment on “8X gratis yoga films voor thuis

  1. Namaste. Dank je voor de filmpjes. Ik denk dat het goed is om veel lessen en stijlen uit te proberen zodat jeuiteindelijk vind wat bij je past….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *